Door grote vraag is er momenteel een wachttijd. Bezoek voor meer informatie de pagina Verzending & bezorging.

Jersey giant

Vrouwelijk Mannelijk Vrouwelijk Mannelijk

Jersey giant Geschiedenis

Oorspronkelijk heette dit ras Jersey black giant, naar de broers die het ras hebben ontwikkeld. De Jersey giant is het grootste kippenras ter wereld. Het werd omstreeks 1870 in New Jersey (VS) ontwikkeld voor zowel het vlees als de eieren. De eerste vogels waren uitzonderlijk zwaar en de hanen werden vaak gekapoeneerd (gecastreerd) waardoor ze een verbazingwekkende 9 kilo gingen wegen! Er wordt aangenomen dat ze gefokt zijn uit kruisingen van orpingtons, dark brahmas, black javas en de zwarte langshans. De zwarte variëteit werd het eerst ontwikkeld in het midden van de 20e eeuw, gevolgd door de witte, die een speling van de zwarte is. De blauwgezoomde variëteit, die het mooist is, is van latere datum. Het zijn enorme vogels, goed gebouwd met een lange, diepe borst. Dit wordt wel omschreven als ‘baksteenbouw’. Ze hebben geen veren op hun poten, die zwart zijn met een groene glans, behalve bij de witte soort, die een donkere wilgenkleur heeft. Anders dan bij de australorps, die witte zolen heeft, is de onderkant van hun voeten geel. Hun ogen zijn donkerbruin en ze hebben een enkele, helderrode kam en lange kinlellen en oorlellen.

Jersey giant Gedrag

Deze grote vogels hebben veel ruimte nodig, maar kunnen niet vliegen. Om ze binnen te houden hoeft de omheining dus niet bijzonder hoog te zijn. Voor kleine kinderen zijn het eigenlijk geen goede huisdieren omdat ze zo groot zijn. Ze broeden goed en de hennen zijn zorgzame moeders. De kuikens groeien langzaam en bereiken hun grootte pas als ze een maand of zes zijn. Het zijn sterke, robuuste vogels. Ze kunnen goed tegen koud weer. Ze zijn kalm en zachtaardig en verdragen elkaar goed. De hennen leggen ongeveer 160 grote, bruine eieren per jaar. De hanen gaan gemiddeld ongeveer 6½ kilo wegen en de hennen ongeveer 4½ kilo.

Jersey giant Variëteiten

Zwart, wit en blauw

Jersey giant Status

gangbaar

Verwante producten

Jersey giant afbeeldingen

Jersey giant te koop

Let wel: Alle dieren die hier worden aangeboden moeten bij de verkoper zelf worden opgehaald. Ze kunnen niet worden geleverd door de verkoper of door Omlet. De verkoper zal u zijn of haar contactgegevens sturen om betaling en collectie te regelen.

Verkoop hier

Het is gratis


Sorry, er wordt momenteel geen Jersey giant te koop aangeboden

Recente beoordelingen voor Jersey giant

There are not yet any reviews for this breed. Click here to write one.