Door grote vraag is er momenteel een wachttijd. Bezoek voor meer informatie de pagina Verzending & bezorging.

Jersey giant

Vrouwelijk Mannelijk Vrouwelijk Mannelijk

Jersey giant Geschiedenis


Oorspronkelijk heette dit ras Jersey black giant, naar de broers die het ras hebben ontwikkeld. De Jersey giant is het grootste kippenras ter wereld. Het werd omstreeks 1870 in New Jersey (VS) ontwikkeld voor zowel het vlees als de eieren. De eerste vogels waren uitzonderlijk zwaar en de hanen werden vaak gekapoeneerd (gecastreerd) waardoor ze een verbazingwekkende 9 kilo gingen wegen! Er wordt aangenomen dat ze gefokt zijn uit kruisingen van orpingtons, dark brahmas, black javas en de zwarte langshans. De zwarte variëteit werd het eerst ontwikkeld in het midden van de 20e eeuw, gevolgd door de witte, die een speling van de zwarte is. De blauwgezoomde variëteit, die het mooist is, is van latere datum. Het zijn enorme vogels, goed gebouwd met een lange, diepe borst. Dit wordt wel omschreven als ‘baksteenbouw’. Ze hebben geen veren op hun poten, die zwart zijn met een groene glans, behalve bij de witte soort, die een donkere wilgenkleur heeft. Anders dan bij de australorps, die witte zolen heeft, is de onderkant van hun voeten geel. Hun ogen zijn donkerbruin en ze hebben een enkele, helderrode kam en lange kinlellen en oorlellen.

Jersey giant Gedrag


Deze grote vogels hebben veel ruimte nodig, maar kunnen niet vliegen. Om ze binnen te houden hoeft de omheining dus niet bijzonder hoog te zijn. Voor kleine kinderen zijn het eigenlijk geen goede huisdieren omdat ze zo groot zijn. Ze broeden goed en de hennen zijn zorgzame moeders. De kuikens groeien langzaam en bereiken hun grootte pas als ze een maand of zes zijn. Het zijn sterke, robuuste vogels. Ze kunnen goed tegen koud weer. Ze zijn kalm en zachtaardig en verdragen elkaar goed. De hennen leggen ongeveer 160 grote, bruine eieren per jaar. De hanen gaan gemiddeld ongeveer 6½ kilo wegen en de hennen ongeveer 4½ kilo.

Jersey giant Variëteiten


Zwart, wit en blauw

Jersey giant Status


gangbaar

Jersey giant afbeeldingen

Big jersey giant haan met zijn vrouwtjes uit Friesland
Big jersey giant haan uit: noardburgum - friesland
zilver dorking
Flock JG uit 2012
Jersey gigantische duivin
Jersey Giant Cockerel - Ik weet gewoon dat ik geweldig ben
Wanda, een dag oud
Beau mijn zachte gigantische Jersey Giant Cockerel
Jersey reus
2 dagen oude Jersey Giant
Man die haan vasthoudt
Kip in de tuin
Kip loopt in zijn ren

Jersey giant te koop


Let wel: Alle dieren die hier staan vermeld, kunnen alleen opgehaald worden. Ze kunnen niet geleverd worden door de verkoper of door Omlet. Als je een dier hebt gekocht, dan krijg je een e-mail met de contactgegevens van de verkoper.
Verkoop hier
Het is gratis
Sorry, er wordt momenteel geen Jersey giant te koop aangeboden

Recente beoordelingen voor Jersey giant


There are not yet any reviews for this breed. Click here to write one.