Door grote vraag is er momenteel een wachttijd. Bezoek voor meer informatie de pagina Verzending & bezorging.

Marsh Daisy

Marsh Daisy Geschiedenis


John Wright en Charles Moore uit Lancashire ontwikkelden de marsh daisy tussen 1880 en 1913 door verschillende rassen met elkaar te combineren. Het ras heeft genen van de krielversie van de old English game, de maleierhoen hennen, een kruising tussen een zwart Hollands hoen en witte leghorn hennen, pit game hanen en de Siciliaanse bekerkam. De marsh daisy gedijt goed op natte, moerassige grond. Hieraan dankt het ras dan ook zijn naam. Charles Moose zou het ras voor het eerst hebben gezien op moerassige grond bij het huis van John Wright. Marschy betekent moerassig in het Engels.

Het ras was bijna uitgestorven maar in de jaren 1970 werd er een welvarende toom ontdekt in Somerset. Toch is het ras tot op de dag van vandaag zeldzaam. Voor een zwaar ras is het een relatief kleine vogel die voorkomt in verschillende kleurslagen. Alle kleurslagen hebben een grote rozenkam, witte oorlellen, wilggroene poten en hoornkleurige teennagels. De staart wordt gedragen in een hoek van 45° en de borst is mooi afgerond. De lichaamsbouw van de Marsh Daisy lijkt op die van gevechtshoenen. Het pluimage van hanen is goud, overlopend in rood en zwart naar de staart met sikkels toe. Hennen hebben een tarwekleur, de nekveren zijn zwart met een kastanjekleurige rand. De ogen zijn rood en de rozenkam is helder rood. Hun vlees is smakelijk. Er bestaat geen krielversie van dit ras.

Marsh Daisy Gedrag


De marsh daisy is een sterke vogel, zeer geschikt om vrij rond te scharrelen en zelf voedsel te zoeken. Deze vogel wordt doorgaans oud, legt vrij veel en gekleurde eieren en is goed in het uitbroeden van eieren. De vogels hebben een rechte houding, zijn actief en gedijen goed op moerassige en natte gronden. Omdat het ras op den duur bijna was uitgestorven is er sprake van inteelt. Hierdoor hebben de mannetjes vaak hartproblemen en worden hierdoor soms niet ouder dan drie jaar. Hanen wegen gemiddeld 2,7 - 3,2 kg, hennen ongeveer 2,3 - 2,7 kg.

Marsh Daisy Variëteiten


Bruin, tarwe en buff. Er bestaat ook een witte en zwarte variant van dit ras hoewel deze steeds minder voorkomen en misschien nu zelfs niet meer bestaan. De tarwe kleurslag komt tegenwoordig het meeste voor.

Marsh Daisy Status


Zeldzaam

Marsh Daisy afbeeldingen

Odin de eenogige haan
Kip
het bekijken van de camera!
zwarte moeras madeliefjes
broeds bruin moerasmadeliefje
groep tarwemeliefjes
Marsh Daisy Cockerel
Titus, heer van allemaal!
Brown Marsh Daisy Cockeral
3 kippen naast de muur
Kip in de tuin

Marsh Daisy te koop


Let wel: Alle dieren die hier staan vermeld, kunnen alleen opgehaald worden. Ze kunnen niet geleverd worden door de verkoper of door Omlet. Als je een dier hebt gekocht, dan krijg je een e-mail met de contactgegevens van de verkoper.
Verkoop hier
Het is gratis
Sorry, er wordt momenteel geen Marsh Daisy te koop aangeboden

Recente beoordelingen voor Marsh Daisy


There are not yet any reviews for this breed. Click here to write one.