Door grote vraag is er momenteel een wachttijd. Bezoek voor meer informatie de pagina Verzending & bezorging.

Cream legbar

Cream legbar Geschiedenis

De cream legbar is een gekuifde kip. Het is een echt vanzelf te seksen kip, wat inhoudt dat het geslacht van de kuikens te zien is aan de kleur van hun veren. Het is een oud, zuiver ras, dat in de jaren 1930 is ontstaan als kruising tussen bruine leghorn en barred rock, met een beetje Araucanabloed erbij. Het zijn erg stevige, gespierde vogels met een wigvormig lichaam, dat breed in de schouders is en naar achteren smal toeloopt. De vleugels zijn groot en worden dicht tegen het lichaam aan gedragen; de rug is lang en plat, terwijl de staart in een hoek van 45 graden staat. Ze hebben een sterke snavel en een kleine, rechtopstaande enkele kam met vijf tot zeven gelijkmatige punten. Ze hebben een kuif die aan de achterkant van de kop achter de kam ligt. Die is klein bij de hanen en groter bij de hennen. Ze hebben een glad gezicht met afhangende crèmekleurige of witte oorlellen, lange, dunne halskwabben en een lange, goedbeveerde nek. Ze hebben een gele snavel en rood gezicht, kam en halskwabben. Hun gele poten en voeten zijn sterk en veerloos en ze hebben vier gelijkmatig gespreide tenen.

Cream legbar Gedrag

Het mannetje weegt 3-3½ kilo en het vrouwtje 2 tot 3 kilo.

Cream legbar Variëteiten

Het mannetje heeft roomkleurig gestreepte nekveren en de zadelveren zijn roomkleurig met donkergrijze dwarsstrepen en roomkleurige punten. De rug en de schouders zijn overwegend roomkleurig, dwarsgestreept met donkergrijs. De primaire slagpennen in de vleugels zijn donkergrijs gestreept en de secondaire hebben roomkleurige punten. De borst en staart zijn donkergrijs gestreept en de kuif is roomkleurig en grijs. Het vrouwtje heeft zacht gestreepte roomkleurige nekveren. De borst is bijna zalmkleurig, terwijl het lichaam zilvergrijs met brede dwarsstrepen is. De vleugels zijn gespikkeld met grijs en de staart is zilvergrijs met een licht streeppatroon.

Cream legbar Status

gangbaar

Verwante producten

Cream legbar afbeeldingen

Cream legbar te koop

Let wel: Alle dieren die hier worden aangeboden moeten bij de verkoper zelf worden opgehaald. Ze kunnen niet worden geleverd door de verkoper of door Omlet. De verkoper zal u zijn of haar contactgegevens sturen om betaling en collectie te regelen.

Verkoop hier

Het is gratis


Sorry, er wordt momenteel geen Cream legbar te koop aangeboden

Recente beoordelingen voor Cream legbar

There are not yet any reviews for this breed. Click here to write one.