Door grote vraag is er momenteel een wachttijd. Bezoek voor meer informatie de pagina Verzending & bezorging.

Ukkelse baardkriel

Barbu-d-uccle-wit-achtergrond Barbu-d-uccle-in-field Barbu-d-uccle-feathers

Ukkelse baardkriel Geschiedenis


De Ukkelse baardkriel of Barbu d'Uccle is een echte kriel omdat er door Michael van Gelder in de omgeving van Brussel in de jaren 1890 geen grote variant van werd ontwikkeld. Hij kruiste voor de Ukkelse kriel de Antwerpse baardkriel met de Nederlandse sabelpootkriel. Het ras lijkt op de Antwerpse baardkriel maar heeft een enkele kam en gevederde poten.

Ukkelse baardkriel Gedrag


De Ukkelse baardkriel is over het algemeen een vriendelijke vogel die goed in gevangenschap gedijt. Ze gaan doorgaans niet ver op pad en zijn daardoor geschikt voor kleinere tuinen. Deze kriel is vanwege zijn kleine formaat en zeer vriendelijke karakter heel geschikt voor kinderen. Ze zijn gemakkelijk tam te maken en lijken het contact met mensen te waarderen. Vanwege hun gevederde poten is het raadzaam ze in een overdekte ren te houden om te voorkomen dat hun poten/veren dof worden. De hennen zijn goede moeders en worden makkelijk broeds, zo makkelijk dat ze met name hierom bekend staan. Daarom is het leggen van eieren niet hun sterkste eigenschap! Hun eieren zijn klein, wit/crèmekleurig en wegen ongeveer 30 g. De mannetjes kunnen agressief zijn tijdens het paringsseizoen, dus houd alleen hanen als u van plan bent om dit ras te gaan fokken. Het ras wordt vaak "mille fleur" genoemd, omdat dit de populairste kleurslag is voor dit ras.

Hanen wegen ongeveer 700 g, hennen 620 g.

Ukkelse baardkriel Variëteiten


Mille fleur, porselein, zwart/buff, gespikkeld. Blue Fleur, blauw gespikkeld, buff columbia, bruin/rood, wit, zwart, rood, blauw, Columbia, lavender, lemon-splash, golden neck.

Ukkelse baardkriel Status


Zeldzaam

Ukkelse baardkriel afbeeldingen

Klok
Bebaarde man genaamd `` Harrold ''
Zwart gevlekt
Zwart gevlekt
Zilveren Mille-bloem
Zilveren Mille-bloem
Madeliefje

Ukkelse baardkriel te koop


Let wel: Alle dieren die hier staan vermeld, kunnen alleen opgehaald worden. Ze kunnen niet geleverd worden door de verkoper of door Omlet. Als je een dier hebt gekocht, dan krijg je een e-mail met de contactgegevens van de verkoper.
Verkoop hier
Het is gratis
Sorry, er wordt momenteel geen Ukkelse baardkriel te koop aangeboden

Recente beoordelingen voor Ukkelse baardkriel


There are not yet any reviews for this breed. Click here to write one.