Door grote vraag is er momenteel een wachttijd. Bezoek voor meer informatie de pagina Verzending & bezorging.

Ukkelse baardkriel

Geschiedenis

De Ukkelse baardkriel of Barbu d'Uccle is een echte kriel omdat er door Michael van Gelder in de omgeving van Brussel in de jaren 1890 geen grote variant van werd ontwikkeld. Hij kruiste voor de Ukkelse kriel de Antwerpse baardkriel met de Nederlandse sabelpootkriel. Het ras lijkt op de Antwerpse baardkriel maar heeft een enkele kam en gevederde poten.

Gedrag

De Ukkelse baardkriel is over het algemeen een vriendelijke vogel die goed in gevangenschap gedijt. Ze gaan doorgaans niet ver op pad en zijn daardoor geschikt voor kleinere tuinen. Deze kriel is vanwege zijn kleine formaat en zeer vriendelijke karakter heel geschikt voor kinderen. Ze zijn gemakkelijk tam te maken en lijken het contact met mensen te waarderen. Vanwege hun gevederde poten is het raadzaam ze in een overdekte ren te houden om te voorkomen dat hun poten/veren dof worden. De hennen zijn goede moeders en worden makkelijk broeds, zo makkelijk dat ze met name hierom bekend staan. Daarom is het leggen van eieren niet hun sterkste eigenschap! Hun eieren zijn klein, wit/crèmekleurig en wegen ongeveer 30g. De mannetjes kunnen agressief zijn tijdens het paringsseizoen, dus houd alleen hanen als u van plan bent om dit ras te gaan fokken. Het ras wordt vaak "mille fleur" genoemd, omdat dit de populairste kleurslag is voor dit ras.

Hanen wegen ongeveer 700g, hennen 620g

Variëteiten

Mille fleur, porselein, zwart/buff, gespikkeld. Blue Fleur, blauw gespikkeld, buff columbia, bruin/rood, wit, zwart, rood, blauw, Columbia, lavender, lemon-splash, golden neck.

Status

Zeldzaam

Verwante producten

Ukkelse baardkriel afbeeldingen

Ukkelse baardkriel te koop

Let wel: Alle dieren die hier worden aangeboden moeten bij de verkoper zelf worden opgehaald. Ze kunnen niet worden geleverd door de verkoper of door Omlet. De verkoper zal u zijn of haar contactgegevens sturen om betaling en collectie te regelen.

Verkoop hier

Het is gratis


Sorry, er wordt momenteel geen Ukkelse baardkriel te koop aangeboden

Recente beoordelingen voor Ukkelse baardkriel

Er zijn nog geen beoordelingen voor dit ras. Klik hier om een beoordeling te schrijven.