Door grote vraag is er momenteel een wachttijd. Bezoek voor meer informatie de pagina Verzending & bezorging.

Rosecomb Bantam

Rosecomb bantam Geschiedenis


De rosecomb is een oud krielras, dat afkomstig is uit Groot-Brittannië. Van de geschiedenis van dit ras is maar weinig bekend. Ze hebben een grote rozenkam en opvallende, witte oorlellen en wanglellen. De mannetjes hebben lange, gesikkelde staartveren en de poten zijn blauw, lang en elegant. De vleugels wijzen in een punt naar beneden, zodat de uiteinden ervan bijna de grond raken. De rug is één lange, elegante boog van nek tot staart. De zwartgevederde vogels hebben meestal hazelnootbruine ogen en de witgevederde variëteiten rode.

Rosecomb bantam Gedrag


Rosecomb bantams staan niet bekend als broeds en ze kunnen weinig vruchtbaar zijn. Er is ook een probleem met het uitkomen van de eieren – dat gaat vaak niet goed, waardoor er embryo’s doodgaan in de broedmachine als de kuikens bijna uit moeten komen. Dat kan liggen aan de vochtigheid in de broedmachine, dus die moet goed in de gaten worden gehouden als u hun eieren op deze manier wilt uitbroeden. De kuikens hebben vaak speciale zorg nodig, want ze worden langzaam volwassen en om ze te helpen opgroeien moeten ze warm en droog worden gehouden en hebben ze goed voedsel nodig. Ze kunnen aardig goed tegen zowel de warmte als de kou. Hanen kunnen nogal agressief zijn. Ze kunnen goed vliegen maar maken geen bezwaar tegen een omheinde ruimte. Meestal zijn het vriendelijke vogels en goede huisdieren. In de winter moeten er speciale maatregelen worden getroffen, want hun kam kan gauw bevriezen. Hanen wegen ongeveer 625 gram en hennen ongeveer 512 gram.

Rosecomb bantam Variëteiten


De rosecomb bantam komt voor in de volgende standaardkleuren: zwart, blauw (niet gezoomd) en wit.

Rosecomb bantam Status


gangbaar

Rosecomb bantam afbeeldingen

Mijn Rosecomb Bantam-kuikens - 9 dagen oud
Rosecomb met haar baby
Rosecomb met haar baby
Rosecomb met haar baby
Rosecomb
Rosecomb
rozekamkriel
mijn rozekamkriel
onze mooie jongens lavendel araucana en blauwe rozenkammen
Polly de Poolse banatam gekke gekke kip!
Witte en blauwe Rosecomb-kuikens
White Rosecomb chick
Blauw rozekamkuiken
White Rosecomb hen
White Rosecomb hen
Blue Rose kam cockeral
Blue Rosecomb cockeral
Rozenkam in kooi
Poseren
Kippen poseren
Poseren
Haan

Rosecomb bantam te koop


Let wel: Alle dieren die hier staan vermeld, kunnen alleen opgehaald worden. Ze kunnen niet geleverd worden door de verkoper of door Omlet. Als je een dier hebt gekocht, dan krijg je een e-mail met de contactgegevens van de verkoper.
Verkoop hier
Het is gratis
Sorry, er wordt momenteel geen Rosecomb bantam te koop aangeboden

Recente beoordelingen voor Rosecomb bantam


There are not yet any reviews for this breed. Click here to write one.