Door grote vraag is er momenteel een wachttijd. Bezoek voor meer informatie de pagina Verzending & bezorging.

New Hampshire red

New hampshire red female New hampshire red male

New Hampshire red Geschiedenis

De New Hampshire is in 1915 in de Verenigde Staten ontstaan. Het werd in New Hampshire gefokt uit een selectie uit de Rhode Island Red, al zijn de vogels in kleur en lichaamsbouw heel verschillend van de Rhode Island Red. Ze werden oorspronkelijk gefokt voor de eieren, maar hebben een goede naam verworven op het gebied van hun vlees. Het lichaam is mooi gerond met een diepe, volle borst en een staart van gemiddelde lengte. De kop is diep en van boven tamelijk plat. Ze hebben uitpuilende ogen, een enkele kam met vijf punten, een glad gezicht, grote halskwabben en ovale, rode oorlellen. De poten zijn geel en het onderste stuk van de dijen is groot en gespierd. Aan hun poten hebben ze vier tenen. De veren hebben een prachtige, diep-kastanjerode kleur en zijn donzig en vol.

New Hampshire red Gedrag

De kuikens van de New Hampshire Red krijgen vlug veren en worden ook snel volwassen. De hennen leggen goed en zijn rustig en vriendelijk en dus makkelijk tam te maken. Ze doen het uitstekend in een ren of als ze vrij rond kunnen lopen en omdat ze niet goed vliegen is er geen bijzonder hoge omheining nodig. Deze vogels zijn niet agressief tegen elkaar, het zijn verdraagzame dieren. Ze worden niet gauw broeds, al kan dat wel eens voorkomen, en ze leggen ook in de winter goed. Ze kunnen wel tegen koud weer, wel kan hun kam bevriezen, daar moet dus extra op worden gelet.

New Hampshire red Status

gangbaar

Gerelateerde producten

New Hampshire red afbeeldingen

New Hampshire red te koop

Let wel: Alle dieren die hier worden aangeboden moeten bij de verkoper zelf worden opgehaald. Ze kunnen niet worden geleverd door de verkoper of door Omlet. De verkoper zal u zijn of haar contactgegevens sturen om betaling en collectie te regelen.

Verkoop hier

Het is gratis


Sorry, er wordt momenteel geen New Hampshire red te koop aangeboden

Recente beoordelingen voor New Hampshire red

There are not yet any reviews for this breed. Click here to write one.