Limited availability due to high demand. Please see our Stock Availability page for more information.

Antwerpse baardkriel

Geschiedenis

De Antwerpse baardkriel of barbu d'Anvers is zoals de naam doet vermoeden afkomstig uit Antwerpen. De Antwerpse baardkriel is een echte kriel omdat er geen grote variëteit van bestaat. Er zijn veel verschillende variëteit Belgische krielkippen en ze worden steeds populairder als showdieren en als huisdieren. De herkomst van dit ras is onbekend, maar het gaat zeker terug tot de 16e eeuw en is mogelijk tot stand gekomen in Nederland. Het ras heeft een kleine, roze kam en schone poten. De hennen worden voornamelijk gefokt voor de show, zijn vriendelijk en daarom heel geschikt als huisdier. De mannetjes kunnen agressief zijn jegens mensen en het is daarom verstandig alleen een haan te houden wanneer u met dit ras wilt gaan fokken.

Gedrag

Met zijn opmerkelijke baard is de Antwerpse baardkriel een sierras dat is ontwikkeld voor pluimvee-shows. Omdat ze zo klein zijn zijn ze heel geschikt voor kinderen. Dit ras heeft een sterk "show off" karakter, met name de haan, die graag paradeert met zijn kop naar achteren en vleugels naar voren. Hun baard bedekt hun oorlellen en kleine/niet-aanwezige lellen. De Antwerpse baardkriel heeft een grote borst, een gebogen staart en leeft goed in gevangenschap. Toch wordt wel aangenomen dat door dit ras vrij rond te laten scharrelen en niet teveel kippen op een beperkte ruimte te houden, de levensverwachting toeneemt. Hennen zijn vriendelijk en leggen kleine, romige eieren. Ze leggen drie eieren per week, worden broeds en zijn goede moeders.

Hanen wegen rond de 740g, hennen 625g. Vanwege hun kleine formaat is het van belang een veilige en goed gesloten ren/buitenverblijf te hebben waar ze niet uit kunnen ontsnappen. Het zijn goede vliegers dus u zult misschien de vleugels moeten kortwieken om te voorkomen dat ze zullen ontsnappen.

Variëteiten

Porselein, zwart, blauw, buff, koekoek, wit, gespikkeld, kwartel, Mille Fleur.

Status

Zeldzaam

Verwante producten

Antwerpse baardkriel afbeeldingen

Antwerpse baardkriel te koop

Let wel: Alle dieren die hier worden aangeboden moeten bij de verkoper zelf worden opgehaald. Ze kunnen niet worden geleverd door de verkoper of door Omlet. De verkoper zal u zijn of haar contactgegevens sturen om betaling en collectie te regelen.

Verkoop hier

Het is gratis


Sorry, er wordt momenteel geen Antwerpse baardkriel te koop aangeboden

Recente beoordelingen voor Antwerpse baardkriel

Er zijn nog geen beoordelingen voor dit ras. Klik hier om een beoordeling te schrijven.