Wyandotte

Breed Rating (2 Beoordelingen)

Uiterlijk
Karakter
Weerstand
Ei
Tuin

Geschiedenis

Wyandottes zijn ontstaan in de Verenigde Staten maar niemand weet precies welke rassen er zijn gebruikt om de Wyandotte te creëren. Ze worden voor het eerst vermeld in de jaren '60 van de 19e eeuw. De eerste variëteit was de zilvergezoomde. Het zijn grote kippen met een gerond uiterlijk en een breed, volbevederd lichaam. De hennen hebben een diepe borst en achterkant, wat erop wijst dat het goede leggers zijn. De Wyandotte heeft gele poten, een ronde, korte kop, een rozenkam, lichtrode oorlellen en naar rood neigende bruinrode ogen. Ze leveren goed vlees en veel eieren.

Gedrag

Wyandottes zijn volgzame vogels en de hennen zijn uitstekende broedsters en goede moeders. Ze leggen goed en de kuikens zijn meestal sterk en groeien snel. Hun aantrekkelijke ‘gebogen’ vorm, hun over het algemeen goede humeur en veel attractieve kleurenpatronen (variëteiten) maken ze een goede keus voor zowel de liefhebber als boer.

Variëteiten

Wit, blauw, eenkleurig bruin, rood, zwart, gestreept, patrijs en met dunne zilveren streepjes, zilver, goud, blauw en bruin gezoomd en Columbiaans met dezelfde tekening als de Light Sussex.

Status

gangbaar

Verwante producten

Uw foto's

Wyandotte te koop

Let wel: Alle dieren die hier worden aangeboden moeten bij de verkoper zelf worden opgehaald. Ze kunnen niet worden geleverd door de verkoper of door Omlet. De verkoper zal u zijn of haar contactgegevens sturen om betaling en collectie te regelen.

Bied uw dieren aan

Het is gratis


Sorry, er wordt momenteel geen Wyandotte te koop aangeboden

Recente beoordelingen voor Wyandotte (2 van 2)

5 Sterren:
2
4 Sterren:
0
3 Sterren:
0
2 Sterren:
0
1 Ster:
0

Op basis van beschrijving waarschijnlijk het perfecte ras voor ons spiksplinternieuwe grote kippenhok en tuin. - Barbera,

We zouden graag een toompje Wyandottes aanschaffen, 4 hennen en een haan denken we. Graag jonge dieren. We hebben enorm veel ruimte voor ze. Zou het liefst in contact komen met iemand uit de buurt tussen Apeldoorn en Harderwijk. Tips zijn welkom.


vraag: zoek jonge hennen Wyandotte zwart/wit gezoomd (Achterhoek) - Jan,

Mooie kip, maar in Doetinchem en omstreken kan ik ze niet vinden. Wie kan me op het goede been zetten? Alvast dank! Jan Stap Doetinchem.

Ontvang de Omlet nieuwsbrief!

Sluiten

Registreer nu, en ontvang alle info over aanbiedingen, nieuwtjes en nog veel meer!