Door grote vraag is er momenteel een wachttijd. Bezoek voor meer informatie de pagina Verzending & bezorging.

Staartloze vechthoen

Staartloze vechthoen Geschiedenis


Het staartloze vechthoen is afkomstig uit de Perzische Golf hoewel hij ook bekend staat als manx rumpy. De staartloze Manx kat is erg bekend op de Isle of Man en er wordt gezegd dat de eilanders het staartloze vechthoen in hun hart hebben gesloten en de naam hebben overgenomen. Ook op de Antillen bestaat een staartloos ras en ook België heeft een ras waarvan de staart duidelijk ontbreekt. Het staartloze vechthoen is een van de weinige echte staartloze rassen, waaronder de araucana en Belgische Everbergse baardkriel. Deze rassen missen de staartwervels, waaruit de staartveren groeien.

Staartloze vechthoen Gedrag


Staartloze vechthoen hennen zijn goede leggers en goede moeders. Ze leggen kleine bruine eieren maar door een recessief gen kunnen ze ook blauwe, witte of groene eieren leggen, hoewel dit weinig voorkomen (dit duidt waarschijnlijk op araucana bloed). Er bestaat ook een krielversie van dit ras dat steeds populairder wordt op pluimveeshows. De grote versie is nog altijd vrij zeldzaam in het Verenigd Koninkrijk. Het zijn vrij brutale, karaktervolle vogels, avontuurlijk en nieuwsgierig en vrij luidruchtig, met name wanneer ze eieren leggen. Wanneer ze handtam zijn gemaakt vormen ze een mooie aanvulling op een kippentoom, als ze maar de ruimte hebben om vrij rond te kunnen scharrelen. Ze kunnen in gevangenschap worden gehouden maar zijn het gelukkigst wanneer ze vrij naar voedsel kunnen zoeken (en daar zijn ze erg goed in).

Hanen wegen tussen de 2,2 - 2,7 kg en hebben tussen de 2 - 2,5 kg.

Staartloze vechthoen Variëteiten


Rood/zwart, zwart, tarwe, bruin/rood grijs en koekoek.

Staartloze vechthoen Status


Zeldzaam

Staartloze vechthoen afbeeldingen

Little Chap die stierf in september 2017 op 9-jarige leeftijd
Little Chap met zijn overleden vrouw

Staartloze vechthoen te koop


Let wel: Alle dieren die hier staan vermeld, kunnen alleen opgehaald worden. Ze kunnen niet geleverd worden door de verkoper of door Omlet. Als je een dier hebt gekocht, dan krijg je een e-mail met de contactgegevens van de verkoper.
Verkoop hier
Het is gratis
Sorry, er wordt momenteel geen Staartloze vechthoen te koop aangeboden

Recente beoordelingen voor Staartloze vechthoen


There are not yet any reviews for this breed. Click here to write one.