Door grote vraag is er momenteel een wachttijd. Bezoek voor meer informatie de pagina Verzending & bezorging.

Modern langshan

Modern langshan Geschiedenis


De modern langshan is verwant aan de croad langshan. De croad langsham werd ingevoerd vanuit China en zo gefokt dat hij langere poten kreeg en een dichter verendek: hieruit is de modern langsham ontstaan. Het is een zwaar ras waarvan de hanen ruim 4 kg en de hennen ongeveer 3,5 kg wegen. Zoals voor veel rassen geldt, nam in de loop der jaren ook van dit ras het aantal kippen af. Na de Tweede Wereldoorlog werd de modern langshan weer meer gefokt.

Modern langshan Gedrag


Modern langshans zijn goed in het zoeken naar voedsel als u ze de ruimte geeft om vrij rond te scharrelen. Het is een sierras maar de hennen leggen grote, donkerbruine eieren - ongeveer 180 per jaar (en dat is niet slecht voor zo'n groot ras). De modern langshan heeft een rustig karakter en is kan in een achtertuin worden gehouden. Ze staan bekend als vriendelijke, dociele vogels. Wel zijn ze behoorlijk actief wanneer ze op zoek zijn naar voedsel, toch kunnen ze ook in gevangenschap worden gehouden. De hennen worden broeds, hoewel ze niet zo goed zijn in het uitbroeden van eieren. Wel zijn het goede moeders wanneer de kuikens eenmaal uit het ei zijn gekomen. Omdat het grote kippen zijn kunnen ze niet goed vliegen. Toch kunnen ze wel hoog en ver springen, een omheinde tuin is daarom van belang.

Modern langshan Variëteiten


Blauw, zwart en wit.

Modern langshan Status


Bedreigd

Modern langshan afbeeldingen

Modern langshan te koop


Let wel: Alle dieren die hier staan vermeld, kunnen alleen opgehaald worden. Ze kunnen niet geleverd worden door de verkoper of door Omlet. Als je een dier hebt gekocht, dan krijg je een e-mail met de contactgegevens van de verkoper.
Verkoop hier
Het is gratis
Sorry, er wordt momenteel geen Modern langshan te koop aangeboden

Recente beoordelingen voor Modern langshan


There are not yet any reviews for this breed. Click here to write one.