Door grote vraag is er momenteel een wachttijd. Bezoek voor meer informatie de pagina Verzending & bezorging.

Taiwan

Mooie taiwan haan die loopt Paar taiwanese kippen

Taiwan Geschiedenis

De Taiwan is een zeer grote vogel (bankivahoen type), met lange poten en een krachtige bouw. Het ras wordt soms de Taiwan shamo genoemd, al is het geen Japans ras (alleen het uiterlijk van het ras is gelijkaardig). Het ras werd gefokt voor hanengevechten. Het is een sterke, wendbare, lange vogel met dikke, vlezige poten. Hanen kunnen wel 6,8 kg wegen en 90 cm hoog zijn. Hennen kunnen wel 5,4 kg wegen.

Taiwan Gedrag

Zoals veel vechtrassen kan ook de Taiwan een attitude hebben. Mannetjes kunnen erg agressief zijn, met name tijdens het paarseizoen. Wanneer ze regelmatig in contact komen met mensen zullen ze tammer worden. Pas toch altijd goed op; zoals bij alle hanen is het gedrag per individu verschillend. Omdat het zulke grote vogels zijn werden ze ook voor hun vlees gefokt, ten koste van het aantal eieren dat ze leggen. Hennen leggen ongeveer 100 getinte eieren per jaar. Door hun grootte zijn het echter onhandige moeders die niet snel broeds worden. Door hun grote lichaam, dunne verendek op hun borstkast en gespierde borst, breken ze hun eieren dikwijls. Vanwege hun grote omvang hebben deze dieren veel ruimte nodig om vrij in rond te kunnen scharrelen. De Taiwan kan het beste met soortgenoten of andere gespierde kippenrassen worden gehouden om pestgedrag te voorkomen.

Taiwan Variëteiten

Rood/zwart (tarwe) komt het meest voor. Wit, goud zwartgeloverd.

Taiwan Status

Zeldzaam

Verwante producten

Taiwan afbeeldingen

Taiwan te koop

Let wel: Alle dieren die hier worden aangeboden moeten bij de verkoper zelf worden opgehaald. Ze kunnen niet worden geleverd door de verkoper of door Omlet. De verkoper zal u zijn of haar contactgegevens sturen om betaling en collectie te regelen.

Verkoop hier

Het is gratis


Sorry, er wordt momenteel geen Taiwan te koop aangeboden

Recente beoordelingen voor Taiwan

There are not yet any reviews for this breed. Click here to write one.