Door grote vraag is er momenteel een wachttijd. Bezoek voor meer informatie de pagina Verzending & bezorging.

Welsumer

Vrouwelijk Mannelijk

Welsumer Geschiedenis

De welsumer is vernoemd naar het dorp Welsum in de streek langs de IJssel ten noorden van Deventer, waar het ras oorspronkelijk is ontwikkeld rond dezelfde tijd als de barnevelder (1900-1913). De Nederlanders heeft het ras gefokt vanuit de patrijs cochin, de patrijs Wyandotte en de patrijs leghorn, de barnevelder en de Rhode Island red. In Engeland werd het ras voor het eerst ingevoerd in 1928 vanwege de grote, bruine eieren. De welsumer is een grote, rechtopstaande, actieve vogel met een brede rug, een volle borst en een grote, volle staart. Op hun kop hebben ze een enkele kam, middelgrote wanglellen, amandelvormige oorlellen en een sterke, korte snavel. Ze hebben gele poten die in de zomer tot een lichtere kleur verbleken en roodachtig bruine ogen.

Welsumer Gedrag

Welsumers leggen prachtige grote eieren, waarvan het donkerbruine pigment gewoon kan worden afgeveegd omdat dat pas aan het eind van het legproces ontstaat. Ze worden wel broeds, maar meestal pas laat in het voorjaar en het zijn niet bepaald goede moeders. De kuikens zijn sterk en makkelijk te seksen, doordat de vrouwtjes op kop en rug een veel donkerdere tekening hebben dan de mannetjes. In de winter worden er minder eieren gelegd. Het zijn vriendelijke, makkelijk te hanteren vogels die het heerlijk vinden om vrij hun eten op te scharrelen, maar ook best in een ren kunnen worden gehouden. Ze leggen gedurende drie jaar van hun negen jaar durende leven.

Welsumer Variëteiten

Zilver woerd (duckwing), goud en zwart-rood patrijs.

Welsumer Status

gangbaar

Verwante producten

Welsumer afbeeldingen

Welsumer te koop

Let wel: Alle dieren die hier worden aangeboden moeten bij de verkoper zelf worden opgehaald. Ze kunnen niet worden geleverd door de verkoper of door Omlet. De verkoper zal u zijn of haar contactgegevens sturen om betaling en collectie te regelen.

Verkoop hier

Het is gratis


Sorry, er wordt momenteel geen Welsumer te koop aangeboden

Recente beoordelingen voor Welsumer

There are not yet any reviews for this breed. Click here to write one.