Limited availability due to high demand. Please see our Stock Availability page for more information.

Houdan

Geschiedenis

De Houdan heette oorspronkelijk ‘Normandisch hoen’. Het is een van de oudste Franse rassen, genoemd naar de stad Houdan. In Engeland werd het ras geïntroduceerd in 1850. Het zijn grote, zwaar uitziende vogels, gefokt voor het vlees. Ze hebben een driest, actief karakter. De kop is groot en gekuifd. Ze hebben een korte snavel, bladvormige kam, ingepakt gezicht, kleine geronde baarden en oorlellen. De poten zijn zwart porselein en veerloos. Net als de Faverolles en de Dorking hebben ze een vijfde teen.

Gedrag

Omdat de Houdan een zware vleesvogel is, kunnen de hanen wel 3½ kilo wegen. Het zijn kalme, zachtaardige kippen, die redelijk goed en grote eieren leggen. Ze worden nogal eens broeds, maar blijven niet goed op hun eieren zitten omdat ze te zwaar zijn en daardoor de eieren kunnen breken. Ze hebben een speciale drinkbak nodig, omdat hun grote kuif en baarden nat en vuil worden als ze een standaard drinkbak gebruiken. Een kom met water is daarom voldoende. Houdans zijn buitengewoon volgzaam van aard en vinden het fijn om aangeraakt te worden, vooral als je ze al van jongs af aan hebt. De hennen zijn prima huisdieren. Ze worden 7-8 jaar.

Variëteiten

Houdans worden eigenlijk alleen maar gefokt in een beperkt aantal variëteiten: zwart gevlekt, wit en lavendel.

Status

gangbaar

Verwante producten

Houdan afbeeldingen

Houdan te koop

Let wel: Alle dieren die hier worden aangeboden moeten bij de verkoper zelf worden opgehaald. Ze kunnen niet worden geleverd door de verkoper of door Omlet. De verkoper zal u zijn of haar contactgegevens sturen om betaling en collectie te regelen.

Verkoop hier

Het is gratis


Sorry, er wordt momenteel geen Houdan te koop aangeboden

Recente beoordelingen voor Houdan

Er zijn nog geen beoordelingen voor dit ras. Klik hier om een beoordeling te schrijven.