Door grote vraag is er momenteel een wachttijd. Bezoek voor meer informatie de pagina Verzending & bezorging.

Houdan

Vrouwelijk Mannelijk

Houdan Geschiedenis


De houdan heette oorspronkelijk ‘Normandisch hoen’. Het is een van de oudste Franse rassen, genoemd naar de stad Houdan. In Engeland werd het ras geïntroduceerd in 1850. Het zijn grote, zwaar uitziende vogels, gefokt voor het vlees. Ze hebben een driest, actief karakter. De kop is groot en gekuifd. Ze hebben een korte snavel, bladvormige kam, ingepakt gezicht, kleine geronde baarden en oorlellen. De poten zijn zwart porselein en veerloos. Net als de faverolles en de dorking hebben ze een vijfde teen.

Houdan Gedrag


Omdat de houdan een zware vleesvogel is, kunnen de hanen wel 3½ kilo wegen. Het zijn kalme, zachtaardige kippen, die redelijk goed en grote eieren leggen. Ze worden nogal eens broeds, maar blijven niet goed op hun eieren zitten omdat ze te zwaar zijn en daardoor de eieren kunnen breken. Ze hebben een speciale drinkbak nodig, omdat hun grote kuif en baarden nat en vuil worden als ze een standaard drinkbak gebruiken. Een kom met water is daarom voldoende. Houdans zijn buitengewoon volgzaam van aard en vinden het fijn om aangeraakt te worden, vooral als je ze al van jongs af aan hebt. De hennen zijn prima huisdieren. Ze worden 7-8 jaar.

Houdan Variëteiten


Houdans worden eigenlijk uitsluitend gefokt in een beperkt aantal variëteiten: zwart gevlekt, wit en lavendel.

Houdan Status


gangbaar

Houdan afbeeldingen

Houdan kriel haan
Gevlekte Houdan, CO.80808
Eendagskuikens van Houdan
Jonge Houdan Cockerel

Houdan te koop


Let wel: Alle dieren die hier staan vermeld, kunnen alleen opgehaald worden. Ze kunnen niet geleverd worden door de verkoper of door Omlet. Als je een dier hebt gekocht, dan krijg je een e-mail met de contactgegevens van de verkoper.
Verkoop hier
Het is gratis
Sorry, er wordt momenteel geen Houdan te koop aangeboden

Recente beoordelingen voor Houdan


There are not yet any reviews for this breed. Click here to write one.