Door grote vraag is er momenteel een wachttijd. Bezoek voor meer informatie de pagina Verzending & bezorging.

Kulang

Kulang Geschiedenis

De kulang is ontstaan in India en Pakistan en heeft een stevig, lang en wel gespierd lichaam. Het ras is gefokt voor hanengevechten en daar wordt het al honderden jaren voor gebruikt, tot op de dag van vandaag in landen waar het nog is toegestaan. De hanen zijn agressief en hebben een sterke attitude, waardoor ze erg geschikt zijn voor hanengevechten. Kuikens kunnen al gaan vechten wanneer ze nog maar een paar weken oud zijn. Om dit te voorkomen moeten ze al op jonge leeftijd van elkaar worden gescheiden.

Kulang Gedrag

Kulangs zijn grote, sterke vogels en zelfs de hennen kunnen met elkaar gaan vechten. Ze zijn echter zeer vriendelijk tegen mensen en waarderen contact. Sterker nog, ze zoeken zelfs contact met mensen. Kulangs zijn goed van vertrouwen, tam en hebben een sterke band met hun verzorgers. De hennen leggen niet veel eieren, slechts rond de veertig (witte/getinte eieren) per jaar. Ze zijn echter goed in het uitbroeden van eieren en hele goede moeders. Deze kippen hebben de ruimte nodig om vrij rond te scharrelen, gevangenschap kan hun agressieve kant naar boven brengen. Kulangs zijn gefokt om te vechten en dat doen ze dan ook als de beste. Het is niet aan te raden deze vogel in een gemengde toom te houden, dit kan voor problemen zorgen.

Hanen kunnen tot wel 3,6 kg wegen, hennen wegen ongeveer 2,5 kg.

Kulang Variëteiten

Zwart/rood (komt het meest voor), gespikkeld, blauw, grijs, donkerrood en zwart.

En bestaat een kriel variant van de kulang

Kulang Status

Zeldzaam

Gerelateerde producten

Kulang afbeeldingen

Kulang te koop

Let wel: Alle dieren die hier worden aangeboden moeten bij de verkoper zelf worden opgehaald. Ze kunnen niet worden geleverd door de verkoper of door Omlet. De verkoper zal u zijn of haar contactgegevens sturen om betaling en collectie te regelen.

Verkoop hier

Het is gratis


Sorry, er wordt momenteel geen Kulang te koop aangeboden

Recente beoordelingen voor Kulang

There are not yet any reviews for this breed. Click here to write one.