Door grote vraag is er momenteel een wachttijd. Bezoek voor meer informatie de pagina Verzending & bezorging.

Minorca

Minorca Geschiedenis


De minorca is het grootste en zwaarste kippenras uit het Middellandse Zeegebied. Het is ontstaan in Spanje in de jaren 1780 en is vernoemd naar het eiland Minorca. Het ras was tot 1900 alleen populair vanwege zijn eierenproductie in het zuid-westen van Groot-Brittannië maar tijdens de tentoonstelling in Crystal Palace in de 1888 werd hij bijzonder hoog gewaardeerd. Ook was dit ras een persoonlijke favoriet van T.E. Lawrence, ook bekend als 'Lawrence of Arabia'. Vandaag wordt de Minorca voornamelijk gehouden voor tentoonstellingen hoewel de hennen ook zeer grote eieren produceren. De vogels hebben een met hun lange, sterke lichaam, volle staart, rechte rode kam en lellen en witte oorlellen een opvallend uiterlijk. Zwart is de populairste kleurslag en er is ook een variëteit met een rozenkam. Het zijn zeer lange vogels met een smal lichaam en niet geschikt om te eten. Minorcas komen ook voor als kriel met een enkele kam, deze variëteit is ontstaan in Duitsland en Groot-Brittanië rond 1910.

Minorca Gedrag


De minorca houdt van contact met mensen en heeft een goed temperament. Ze kunnen vrij goed vliegen en kunnen wel een hoogte van 2m bereiken waarmee rekening moet worden gehouden wanneer u ze binnen een omheining wilt houden. Deze vogel scharrelt het liefste vrij rond op zoek naar voedsel en zijn daarom heel geschikt als boerderijvogel. Toch kunnen ze zich ook aanpassen aan een leven in gevangenschap en kunnen dus ook in een stedelijke omgeving worden gehouden. De hennen worden niet snel broeds en leggen het hele jaar door grote eieren met witte schalen, met name tijdens de wintermaanden. Het zijn over het algemeen winterharde vogels hoewel hun grote kammen wel kunnen bevriezen. Ook kunnen de vogels goed tegen warm weer en geven de voorkeur aan een droog klimaat. Hanen wegen gemiddeld 3.6kg, hennen ongeveer 3kg.

Minorca Variëteiten


Zwart – enkele kam en rozenkam, Wit – enkele kam en rozenkam, Blauw – enkele kam.

Minorca Status


Zeldzaam

Minorca afbeeldingen

Minorca te koop


Let wel: Alle dieren die hier staan vermeld, kunnen alleen opgehaald worden. Ze kunnen niet geleverd worden door de verkoper of door Omlet. Als je een dier hebt gekocht, dan krijg je een e-mail met de contactgegevens van de verkoper.
Verkoop hier
Het is gratis
Sorry, er wordt momenteel geen Minorca te koop aangeboden

Recente beoordelingen voor Minorca


There are not yet any reviews for this breed. Click here to write one.