Limited availability due to high demand. Please see our Stock Availability page for more information.

Faverolle Kippen

Geschiedenis

De Faverolles komen uit het dorp Faverolles in Noord-Frankrijk. Ze zijn gefokt uit een aantal verschillende kippenrassen: Dorking, Brahma, Crèvecoeur, Houdan, Coucou de Rennes en misschien ook nog wel de Cochin! De eerste echte beschrijving van het ras kwam in 1893. De zalmkleurige variëteit kwam tot stand in 1895. Ze werden speciaal voor hun vlees gefokt, maar produceren ook een flink aantal eieren, dus ze zijn voor twee doeleinden geschikt. Ze hebben een breed, vierkant lichaam met kleine vleugels, een enkele, rechtopstaande kam en een opvallende baard en kraag. Hun kop is breed en rond en hun ogen zijn roodachtig bruin. Hun rozeachtige poten zijn schaars bevederd, waarbij de meeste veren op de buitenste teen geconcentreerd zijn. Ze hebben vijf tenen; de vijfde steekt omhoog.

Gedrag

Het zijn kalme, vriendelijke, zachtaardige vogels die erg aanhankelijk kunnen doen tegen hun verzorgers. Ze zijn ideaal voor kinderen. Het zijn oplettende, actieve vogels en de hennen zijn uitstekende broedsters en moeders. De hennen blijven in de winter volop leggen. De kuikens groeien vlug en ontwikkelen zich snel als ze voedsel van hoge kwaliteit krijgen en ze gaan al heel jong vrolijk voedsel opscharrelen. Ze doen het uitstekend in een ren en het hek hoeft niet erg hoog te zijn, want ze kunnen niet goed vliegen. Ze hebben minder last van nat gras dan vogels met zwaarder bevederde poten en voeten, maar zijn erg gevoelig voor schurftmijt, die ontzettende jeuk aan hun poten veroorzaakt. Om een maximale vleesproductie te krijgen hebben ze voer van goede kwaliteit nodig. De hanen kunnen wel 5 kilo wegen, waardoor ze heel goed voor op tafel zijn. Met hun smalle kam en dikke veren zijn ze uitstekend geschikt voor koude omstandigheden. Zoals veel grote kippenrassen worden ze gauw door andere hennen getiranniseerd als ze samen met andere soorten worden gehouden. Ze worden 5-7 jaar.

Variëteiten

Er zijn drie verschillende types van dit ras: de originele Franse Faverolles, de Duitse Faverolles en het Britse type met de volgende kleuren: zwart, blauw (gezoomd), eenkleurig roodbruin, koekoek, hermelijn, zalm, wit.

Status

gangbaar

Verwante producten

Faverolle afbeeldingen

Faverolle te koop

Let wel: Alle dieren die hier worden aangeboden moeten bij de verkoper zelf worden opgehaald. Ze kunnen niet worden geleverd door de verkoper of door Omlet. De verkoper zal u zijn of haar contactgegevens sturen om betaling en collectie te regelen.

Verkoop hier

Het is gratis


Sorry, er wordt momenteel geen Faverolle te koop aangeboden

Recente beoordelingen voor Faverolle

There are not yet any reviews for this breed. Click here to write one.