Door grote vraag is er momenteel een wachttijd. Bezoek voor meer informatie de pagina Verzending & bezorging.

Naaktnek

Naakte nek vrouw Naakte nekken man

Naaktnek Geschiedenis

Dit zijn vast de vreemdst uitziende kippen in de kippenwereld. Ze zien eruit als een kruising tussen een kalkoen en een kip met hun volstrekt veerloze nek en gezicht. Dit werd ook algemeen gezegd toen ze in de jaren twintig voor het eerst verschenen. Ze werden dan ook beschreven als churkeys. Hun aan het licht blootgestelde huid wordt rood in het zonlicht, net als dat van een kalkoen. Ze komen oorspronkelijk uit Hongarije, maar het ras werd in Duitsland geperfectioneerd. Het gebrek aan veren op de nek komt door een dominant gen. Het doel van het geringe aantal veren is dat ze makkelijker te plukken zijn dan andere voor de tafel bestemde vogels. Momenteel zijn ze erg gewild in warmere oostelijke landen, waar ze voor hun vlees worden gehouden, omdat ze tegen veel hogere temperaturen kunnen dan andere vogels. Ze worden al eeuwenlang als scharrelkip gehouden in Frankrijk en zijn daar nog steeds erg populair. Het zijn zware vogels met een lang, slank lichaam. Ze hebben veerloze poten, die bij de soorten met donkerder veren leiblauw zijn en bij die met lichtere veren geel. Ze hebben vier tenen. De nek is volstrekt veerloos en die blote huid gaat helemaal door tot aan de krop. Op de top van hun kop zitten wel veren. Meestal heeft de Naaktnek een enkele kam en soms een rozenkam en grote halskwabben. De oorlellen zijn rood en de ogen roodachtig beige. Er bestaat ook een krielversie van dit ras.

Naaktnek Gedrag

Naaktnekken zijn goede leghennen die bruine eieren leveren. Het zijn sterke, forse vogels. Ze vinden het prettig om vrij te scharrelen maar ook om in een ren gehouden te worden en ze staan niet bekend om hun vliegkunst. Tegen erg koud weer moeten ze worden beschermd vanwege hun gebrek aan veren, maar ze doen het opmerkelijk goed in een warm klimaat. Ze zijn makkelijk tam te maken en het zijn erg zachtaardige, kalme vogels. Deze vogel is niet erg goed in het uitbroeden van eieren door het geringe aantal veren wat het moeilijk maakt om de eieren warm te houden. Als ze slechts op een paar eieren zitten zijn ze wel in staat hun eieren uit te broeden. De kuikens worden geboren met een blote, veerloze nek. De mannetjes wegen ruim 3 tot een kleine 4 kilo en de vrouwtjes 2½ tot 3 kilo.

Naaktnek Variëteiten

De naaktnek komt voor in verschillende kleurslagen, waaronder zwart, wit, koekoek, eenkleurig roodbruin, rood en blauw.

Naaktnek Status

gangbaar

Verwante producten

Naaktnek afbeeldingen

Naaktnek te koop

Let wel: Alle dieren die hier worden aangeboden moeten bij de verkoper zelf worden opgehaald. Ze kunnen niet worden geleverd door de verkoper of door Omlet. De verkoper zal u zijn of haar contactgegevens sturen om betaling en collectie te regelen.

Verkoop hier

Het is gratis


Sorry, er wordt momenteel geen Naaktnek te koop aangeboden

Recente beoordelingen voor Naaktnek

There are not yet any reviews for this breed. Click here to write one.