Limited availability due to high demand. Please see our Stock Availability page for more information.

Norfolk Grey

Geschiedenis

De Norfolk Grey komt uit de stad Norwich, in Norfolk, Engeland. Ze zijn voor de Eerste Wereldoorlog gecreëerd door Fred Myhill onder de naam Black Mariasã. Deze naam deed echter denken aan begrafenissen en werd daarom veranderd in Norfolk Grey. De vogel werd voor het eerst tentoongesteld op de Dairy Show in 1920. Het is een zwaar ras maar ze zijn eigenlijk niet zo groot en wegen maar 2½ tot 3½ kilo. Ze zijn ontwikkeld uit een kruising van de Birchen English Game en de Partridge Wyandottes. Ze hebben een enkele kam en een rood gezicht met zwarte ogen, terwijl de poten leikleurig of zwart zijn. Het gevederte is mooi getekend en het mannetje heeft prachtige zilver met zwart gestreepte veren in de nek, op de rug, op het zadel en in de vleugelveren, terwijl de rest van het gevederte zwart is. De nekveren van de hen zijn net als die van de haan, maar verder heeft ze overal een prachtig zwart gevederte, behalve bij de keel, die zilvergezoomd is. Als ze de gelegenheid hebben langzaam volwassen te worden krijgen de vogels een stevige romp, en dat is gunstig wanneer ze voor hun vlees worden gehouden. Ze worden regelmatig op tentoonstellingen geshowd. Het is een zeldzaam ras, dat in de jaren ’70 bijna was verdwenen, maar omdat er in 1974 in particulier bezit nog vier kippen werden aangetroffen kon het ras weer worden uitgebreid. Er is ook een krielversie van dit kippenras. Ze zijn allebei alleen maar verkrijgbaar in één kleurslag.

Gedrag

De Norfolk Grey kan zijn voedsel uitstekend opzoeken en doet het goed als scharrelkip. De mannetjes kunnen ruim 3 tot ruim 3½ kilo worden en de vrouwtjes ruim 2 tot ruim 2½ kilo. Ze broeden en leggen redelijk goed.

Status

gangbaar

Verwante producten

Norfolk Grey afbeeldingen

Norfolk Grey te koop

Let wel: Alle dieren die hier worden aangeboden moeten bij de verkoper zelf worden opgehaald. Ze kunnen niet worden geleverd door de verkoper of door Omlet. De verkoper zal u zijn of haar contactgegevens sturen om betaling en collectie te regelen.

Verkoop hier

Het is gratis


Sorry, er wordt momenteel geen Norfolk Grey te koop aangeboden

Recente beoordelingen voor Norfolk Grey

Er zijn nog geen beoordelingen voor dit ras. Klik hier om een beoordeling te schrijven.