Door grote vraag is er momenteel een wachttijd. Bezoek voor meer informatie de pagina Verzending & bezorging.

Scots dumpy

Dumpy vrouwtje Slonzig mannetje

Scots dumpy Geschiedenis


Scots dumpies, ook bekend als bakies, crawlers en creepies worden al meer dan een eeuw in Schotland gefokt. Overeenkomstige rassen komen al voor sinds het jaar 900 en er wordt gezegd dat de Picten ze meenamen naar hun strijdkamp om hen te waarschuwen als er onbekenden aankwamen. Ze hebben een heel zwaar lichaam en door hun erg korte poten waggelen ze als ze lopen. Het zijn grote, laag op de poten staande vogels met een lang, breed lichaam, een diepe borst en middelgrote, netjes opgestoken vleugels. Hun staart is lang en vloeiend en ze hebben een mooie kop. Hun snavel is gebogen, hun ogen zijn groot en helder en ze hebben een middelgrote, rechtopstaande, ingesneden kam. De voorkant van de kop is glad en de oorlellen zijn klein, terwijl de wanglellen middelgroot zijn. Scots dumpies hebben vier tenen en heel korte poten.

Scots dumpy Gedrag


De Scots dumpy blijft voorbeeldig op haar eieren zitten en is een zeer goede moeder. Het zijn rustige, zachtaardige vogels die heel goed passen in een koud klimaat. Ze hebben makkelijke grond nodig om op te leven omdat hun poten zo kort zijn. Ze willen graag zelf mogen scharrelen, maar pas op met wat u ze geeft, want ze worden gauw te dik. Voor kuikens moeten er speciale maatregelen wat eten en drinken betreft worden getroffen, want ze kunnen niet omgaan met hoge drink- en etensbakken. Ze moeten ook weggehouden worden van nat gras, want ze vatten snel kou. Volwassen vogels kunnen ruim drie kilo wegen en het zijn goed bevleesde vogels.

Scots dumpy Variëteiten


Er is geen definitieve kleur voor de Scots dumpy; ze komen voor in zwart, koekoek, wit, bruin, zilver en goud. De koekoekskleur is lichtgrijs met donkergrijze strepen waar de begrenzing onduidelijk is. Ze hebben allemaal rode ogen en helderrode kam, gezicht, wanglellen en oorlellen. De snavel, poten en voeten zijn wit, behalve bij de zwarte variëteit, die leigrijze of zwarte poten heeft. Vogels met de koekoekskleur hebben verschillende kleuren vlekken op de poten.

Scots dumpy Status


gangbaar

Scots dumpy afbeeldingen

onze scotch dumpy cockerel en zijn pekin-vriend
Scots dumpy chicken

Scots dumpy te koop


Let wel: Alle dieren die hier staan vermeld, kunnen alleen opgehaald worden. Ze kunnen niet geleverd worden door de verkoper of door Omlet. Als je een dier hebt gekocht, dan krijg je een e-mail met de contactgegevens van de verkoper.
Verkoop hier
Het is gratis
Sorry, er wordt momenteel geen Scots dumpy te koop aangeboden

Recente beoordelingen voor Scots dumpy


There are not yet any reviews for this breed. Click here to write one.