Limited availability due to high demand. Please see our Stock Availability page for more information.

Scots Dumpy

Geschiedenis

Scots Dumpies, ook bekend als Bakies, Crawlers en Creepies worden al meer dan een eeuw in Schotland gefokt. Overeenkomstige rassen komen al voor sinds het jaar 900 en er wordt gezegd dat de Picten ze meenamen naar hun strijdkamp om hen te waarschuwen als er onbekenden aankwamen. Ze hebben een heel zwaar lichaam en door hun erg korte poten waggelen ze als ze lopen. Het zijn grote, laag op de poten staande vogels met een lang, breed lichaam, een diepe borst en middelgrote, netjes opgestoken vleugels. Hun staart is lang en vloeiend en ze hebben een mooie kop. Hun snavel is gebogen, hun ogen zijn groot en helder en ze hebben een middelgrote, rechtopstaande, ingesneden kam. De voorkant van de kop is glad en de oorlellen zijn klein, terwijl de wanglellen middelgroot zijn. Scots Dumpies hebben vier tenen en heel korte poten.

Gedrag

De Scots Dumpy blijft voorbeeldig op haar eieren zitten en is een zeer goede moeder. Het zijn rustige, zachtaardige vogels die heel goed passen in een koud klimaat. Ze hebben makkelijke grond nodig om op te leven omdat hun poten zo kort zijn. Ze willen graag zelf mogen scharrelen, maar pas op met wat u ze geeft, want ze worden gauw te dik. Voor kuikens moeten er speciale maatregelen wat eten en drinken betreft worden getroffen, want ze kunnen niet omgaan met hoge drink- en etensbakken. Ze moeten ook weggehouden worden van nat gras, want ze vatten snel kou. Volwassen vogels kunnen ruim drie kilo wegen en het zijn goed bevleesde vogels.

Variëteiten

Er is geen definitieve kleur voor de Scots Dumpy; ze komen voor in zwart, koekoek, wit, bruin, zilver en goud. De koekoekskleur is lichtgrijs met donkergrijze strepen waar de begrenzing onduidelijk is. Ze hebben allemaal rode ogen en helderrode kam, gezicht, wanglellen en oorlellen. De snavel, poten en voeten zijn wit, behalve bij de zwarte variëteit, die leigrijze of zwarte poten heeft. Vogels met de koekoekskleur hebben verschillende kleuren vlekken op de poten.

Status

gangbaar

Verwante producten

Scots Dumpy afbeeldingen

Scots Dumpy te koop

Let wel: Alle dieren die hier worden aangeboden moeten bij de verkoper zelf worden opgehaald. Ze kunnen niet worden geleverd door de verkoper of door Omlet. De verkoper zal u zijn of haar contactgegevens sturen om betaling en collectie te regelen.

Verkoop hier

Het is gratis


Sorry, er wordt momenteel geen Scots Dumpy te koop aangeboden

Recente beoordelingen voor Scots Dumpy

Er zijn nog geen beoordelingen voor dit ras. Klik hier om een beoordeling te schrijven.