Door grote vraag is er momenteel een wachttijd. Bezoek voor meer informatie de pagina Verzending & bezorging.

Frizzle

Kriel vrouwtjes Kriel wit vrouwtje & mannetje

Frizzle Geschiedenis

Frizzles komen oorspronkelijk uit Zuid-Azië, de Filippijnen en Java en dateren van zo’n 300 jaar terug, maar er is al in 1676 documentatie over exemplaren in Europa. Deze vogels hadden echter alleen maar zijdevederige vleugels en nekveren. Het ras is heel populair op tentoonstellingen, meestal in de krielsoort. De grote soort was zo goed als uitgestorven, tot een paar enthousiastelingen een fokprogramma begonnen om er weer leven in te brengen. Ze worden nu als zeldzaam ras beschouwd. Elke veer is tamelijk lang en krult achteruit in de richting van de kop. De individuele veren zien er nogal haveloos uit. Op de nek zit een overvloed aan achteruitkrullende veren. Frizzles zijn recht op hun poten staande vogels met korte, brede lichamen en een ronde, volle borst. Ze hebben lange vleugels en een grote, opstaande staart. Op hun poten zitten geen veren.

Frizzle Gedrag

Het zijn sterke, snelgroeiende vogels. De kuikens lijken normaal bevederd te zijn als ze uit het ei komen, maar de vleugelveren beginnen al gauw te groeien en naar buiten te draaien. Het zijn zachtaardige vogels die goed leggen maar niet erg goed broeden. Ze worden geclassificeerd als een zwaar ras. Er wordt vaak aangenomen dat ze alleen goed zijn voor tentoonstellingen, maar het zijn heel goede vleeskippen en ze doen het uitstekend als scharrelkip of in een buitenren.

Frizzle Variëteiten

De frizzle is in een aantal verschillende kleuren gefokt: eenkleurig zwart, blauw, eenkleurig bruin, wit Columbiaans zoals de wyandotte, woerd (‘duckwing’). zwart-rood, bruin-rood, koekoek, fluweel, getoept zoals de old English game en rood zoals de Rhode Island red. Ze hebben allemaal rode ogen, enkele, middelgrote kammen en oorlellen, maar de kleur van de poten varieert en is meestal donkerder bij vogels met donkerdere veren. De kleur van de snavel komt ook overeen met de kleur van de veren; de soorten in eenkleurig bruin, columbiaans, fluweel en wit hebben allemaal een gele snavel, en de gespikkelde, zwart-rode, koekoek, zwarte of blauwe soorten hebben witte snavels. Er zijn drie soorten gevederte: zijdevederig, sterk zijdevederig of vlak.

Frizzle Status

gangbaar

Verwante producten

Frizzle afbeeldingen

Frizzle te koop

Let wel: Alle dieren die hier worden aangeboden moeten bij de verkoper zelf worden opgehaald. Ze kunnen niet worden geleverd door de verkoper of door Omlet. De verkoper zal u zijn of haar contactgegevens sturen om betaling en collectie te regelen.

Verkoop hier

Het is gratis


Sorry, er wordt momenteel geen Frizzle te koop aangeboden

Recente beoordelingen voor Frizzle

There are not yet any reviews for this breed. Click here to write one.