Door grote vraag is er momenteel een wachttijd. Bezoek voor meer informatie de pagina Verzending & bezorging.

Serama

Maleisische serama tegen een witte achtergrond Zwart-witte maleisische serama tegen een witte achtergrond Kudde maleisische serama's buiten Maleisische serama met rijke bruine veren Maleisische serama tegen een blauwe achtergrond

Serama Geschiedenis


De Maleisische seramakriel is het kleinste kippenras ter wereld, dat minder dan 500 g weegt. Ze zijn slechts 15-25 centimeter hoog en zijn het resultaat van een kruising tussen een Japanse en Maleisische kriel. De moderne versie van dit ras werd tot stand gebracht in de vroege jaren 1970 door WeeYean uit Maleisië maar de oorsprong van het ras zou dateren uit de zeventiende eeuw. Het ras zou zijn vernoemd naar de Thaise koning, Raja Sri Rama, die, net als deze kleine vogels, bekend stond om zijn koninklijke voorkomen een trotse houding. Het ras is in te delen in drie categorieën, gebaseerd op hun gewicht. De kleinste en meest begeerde vogels wegen slechts 350 g. Het zijn rechtopstaande vogels met een kleine, nette kam. De vogel heeft een hoge, geprononceerde borst, de vleugels raken bijna de grond. Dit geeft de vogel een parate houding. De staart wordt in een hoek van 90° gedragen waardoor het bijna de achterkant van de kop van de vogel raakt.

Serama Gedrag


Seramakrielen zijn goede huisdieren en zijn een van de populairste huisdieren in Amerika. Deze vriendelijke, zelfverzekerde kleine vogel is graag in de buurt van mensen. Het gekraai van een Seramakriel is veel zachter dan dat van de grote versie van deze kip waardoor ze zeer geschikt zijn om als huisdier te houden. Hanen dienen echter niet samen te worden gehouden omdat dit kan leiden tot gevechten.

Het is moeilijk dit ras te fokken omdat ze drager zijn van het "Letaal allel". Dit houdt in dat ongeveer 2% van de embryos niet uit zal komen of dat sommige kuikens kort nadat ze zijn uitgekomen zullen sterven. De incubatietijd van de eieren van een Seramakriel is met 19-20 dagen korter dan van de meeste andere rassen. Dit ras komt voor in alle kleurslagen en kunnen niet op kleur of grootte worden gefokt. Sommige kuikens zijn kleiner en andere groter dan hun ouders. De vogel wordt volwassen rond de 16-18 weken en leggen het hele jaar door eieren. Wat ongewoon is, is dat ze het het jaar door ruien door elke dag een paar veren te verliezen. De vogel is afkomstig uit een tropisch klimaat en hoewel ze vrij winterhard zijn hebben ze extra bescherming nodig wanneer het erg koud is. Omdat deze kriel zo klein is, zijn legkruimels meer geschikt voor ze dan legkorrels. De eieren variëren van geheel wit tot donkerbruin. Vijf Serama eieren zijn even groot als een groot kippenei!

Serama Status


Zeldzaam

Serama afbeeldingen

Steek gewoon je borst zo uit
Kijk deze kant op
Hou je hoofd omhoog!
Wachten om uit te gaan
We zitten vast
Serama haan
Serama kuikens 3 week
Mijn eerste uitkomst
Pringle, our serama Rooster at six months
Pronken
Sweet Peeps Serama Rooster
Serama na 4 weken
Voorbeelden
Mooie kip
Hoog
Mijn kippen
Liefde
Liefde
Met alle kippen
Hou van hen
Tyson Tibirius Tazer-Face, onze pittige kleine Serama Roo. 300 gram terreur!
kleine tim
Kevin, Trevor, Goldie en Odd Ball
Pixie kijkt uit de nestkast.
Hoewel pixie misschien klein is, heeft hij een enorme persoonlijkheid!
Blue Splash Serama
Trotse doorn
Smokey en Delilah
Zijdeachtige serama

Serama te koop


Let wel: Alle dieren die hier staan vermeld, kunnen alleen opgehaald worden. Ze kunnen niet geleverd worden door de verkoper of door Omlet. Als je een dier hebt gekocht, dan krijg je een e-mail met de contactgegevens van de verkoper.
Verkoop hier
Het is gratis
Sorry, er wordt momenteel geen Serama te koop aangeboden

Recente beoordelingen voor Serama


There are not yet any reviews for this breed. Click here to write one.