Door grote vraag is er momenteel een wachttijd. Bezoek voor meer informatie de pagina Verzending & bezorging.

Campine

Kip van de camping Kip van de camping

Campine Geschiedenis


De campine komt oorspronkelijk uit Antwerpen en wordt al verscheidene eeuwen gefokt en wel om de witschalige eieren. In de 19e eeuw werd de campine naar Groot-Brittannië gebracht. Hij lijkt heel veel op de Belgische Brakel, behalve wat de grootte betreft. De brakel is de grootste van de twee. De Engelse, of standaard, campine van vandaag is een mix van twee Belgische variëteiten, waarbij het verendek van de mannelijke en vrouwelijke campines een identiek kleurenpatroon heeft.

Campine Gedrag


Het is een levendig ras dat het liefst de meeste tijd buiten rondscharrelt. De vogels zijn erg waakzaam en onderzoeken alles. Sommige ervan kunnen nogal wild van aard zijn, terwijl anderen juist een heel vriendelijk karakter hebben.

Campine Variëteiten


Deze vogel wordt in twee verschillende kleuren gefokt: goud en zilver. Het is een prachtige vogel met krijtstreepvleugels. Het lichaam, de vleugels en de staart van de gouden campine zijn zwart, gestreept met donker oranje en goud. Hun nek heeft een verbluffende gevlamd oranje kleur. Ze hebben zuiverwitte oorlellen en hun poten zijn leiblauw. Ze worden voornamelijk gefokt voor sierdoeleinden, maar ze leggen wel een behoorlijk aantal middelgrote witte eieren. Ze worden niet broeds, kunnen niet goed tegen de kou en hun kam kan gauw bevriezen.

Campine Status


gangbaar

Campine afbeeldingen

Campine chicken surveying
Een Kempen genaamd Seagull
Campine in de zon
Mijn zilveren campine genaamd Saph
Gouden campine kuikens
Rose, zilveren campine
Kempenkuikens 2
Campine Chicks
2 silkies 1 Campine 4 weken oud
Jonge reu Citron Campine ongeveer 8 weken oud
gouden campine haan
uit de regen
gouden campine duivin om 14 weken
'Spikkels' de Gouden Kempen
kijk je naar mij
gouden campine kuikens
gouden campine chick

Campine te koop


Let wel: Alle dieren die hier staan vermeld, kunnen alleen opgehaald worden. Ze kunnen niet geleverd worden door de verkoper of door Omlet. Als je een dier hebt gekocht, dan krijg je een e-mail met de contactgegevens van de verkoper.
Verkoop hier
Het is gratis
Sorry, er wordt momenteel geen Campine te koop aangeboden

Recente beoordelingen voor Campine


There are not yet any reviews for this breed. Click here to write one.