Door grote vraag is er momenteel een wachttijd. Bezoek voor meer informatie de pagina Verzending & bezorging.

Ancona

Vrouwelijk Ancona-hen

Breed Rating (1 Reviews)

Uiterlijk
Karakter
Weerstand
Ei
Tuin

Ancona Geschiedenis


De Ancona komt oorspronkelijk uit de Italiaanse provincie Ancona en werd gefokt uit een aantal rassen, waaronder de Leghorn. Door hun zwarte veren werden ze Zwarte Leghorns genoemd. Het zijn sterke, flinke vogels en goede leghennen met een groot aantal witte eieren per jaar. Als leghen waren ze erg populair in Europa. In Engeland arriveerden ze in 1888 en een beetje later in Amerika. Er zijn twee variëteiten: die met de enkele kam en die met de iets minder algemene rozenkam. Ze hebben witte oorlellen en bruinrode ogen en bij de soort met de enkele kam flapt de grote kam naar achteren. De veren zijn glanzend groen-zwart en ze hebben gele, veerloze poten en voeten met een paar zwarte vlekken langs de onderpoten. Ze hebben vier lange, uit elkaar staande tenen.

Ancona Gedrag


Ancona’s zijn kleine, aantrekkelijke vogels die niet gauw broeds worden; ze gaan zelfs nooit op hun eieren zitten. Ze produceren een groot aantal middelgrote witte eieren. De kuikens zijn energiek en worden vlug volwassen. Het zijn waakzame, drukke vogels die het liefst in de open lucht op zoek gaan naar eten. Ze hebben een hekel aan afgesloten ruimten en kunnen goed vliegen, dus hoge hekken zijn nodig. Met goede zorg en vriendelijke behandeling kunnen ze je helemaal gaan vertrouwen en ze kunnen zelfs tam worden als ze van jongs af aan worden aangeraakt. Bij iedere rui worden de witte vlekken op hun verendek groter, dus hoe ouder de vogel, des te witter de veren. Ze zijn erg stevig; een haan weegt ongeveer 2½ kilo, terwijl een hen het tot 2 kilo weegt. Ze hebben een gemiddelde levensduur van 8 jaar. Er bestaat ook een krielversie van de Ancona.

Ancona Variëteiten


Enkele kam en rozenkam

Ancona Status


gangbaar

Ancona afbeeldingen

Ancona kriel hen enkelkam zwart witgepareld
Ancona kuiken 6 weken. Haan
Ancona chick met Maran chick erachter
Ancona kuiken 2 dagen oud. Ze beginnen met kastanjekleurig
Op deze manier denk ik
Kunt u zien waar ze heen zijn?
Een van mijn vele ancona-kippen
Annie de Ancona
Annie de Ancona
Jonge Ancona Cockerel
Ancona haan 7 weken
ancona kuiken 1 week oud
ancona haan kuiken 1 week oud
Jonge reu Citron Campine ongeveer 8 weken oud
Jonge Ancona vrouw ongeveer 8 weken oud
Jonge vrouwelijke Ancona ongeveer 8 weken oud
Kip buiten
Kip in kooi
Kip in kooi
Anconam kip
Ancona kip

Ancona te koop


Let wel: Alle dieren die hier staan vermeld, kunnen alleen opgehaald worden. Ze kunnen niet geleverd worden door de verkoper of door Omlet. Als je een dier hebt gekocht, dan krijg je een e-mail met de contactgegevens van de verkoper.
Verkoop hier
Het is gratis
Sorry, er wordt momenteel geen Ancona te koop aangeboden

Recente beoordelingen voor Ancona (1 of 1)


4 Sterren:

0

3 Sterren:

0

2 Sterren:

0

1 Ster:

0

Prachtig legras - Sander,

Een ras met 2 kamvormen in 3 kleurslagen. Gekenmerkt door de perfecte parels en gevlekte gele poten. Ze leggen veel en grote eieren voor hun gestalte. Worden zelden broeds. Kunnen zowel in een warm als koud klimaat goed gedijen.