Door grote vraag is er momenteel een wachttijd. Bezoek voor meer informatie de pagina Verzending & bezorging.

Ancona

Vrouwelijk Ancona-hen

Breed Rating (1 Reviews)

Uiterlijk
Karakter
Weerstand
Ei
Tuin

Ancona Geschiedenis

De Ancona komt oorspronkelijk uit de Italiaanse provincie Ancona en werd gefokt uit een aantal rassen, waaronder de Leghorn. Door hun zwarte veren werden ze Zwarte Leghorns genoemd. Het zijn sterke, flinke vogels en goede leghennen met een groot aantal witte eieren per jaar. Als leghen waren ze erg populair in Europa. In Engeland arriveerden ze in 1888 en een beetje later in Amerika. Er zijn twee variëteiten: die met de enkele kam en die met de iets minder algemene rozenkam. Ze hebben witte oorlellen en bruinrode ogen en bij de soort met de enkele kam flapt de grote kam naar achteren. De veren zijn glanzend groen-zwart en ze hebben gele, veerloze poten en voeten met een paar zwarte vlekken langs de onderpoten. Ze hebben vier lange, uit elkaar staande tenen.

Ancona Gedrag

Ancona’s zijn kleine, aantrekkelijke vogels die niet gauw broeds worden; ze gaan zelfs nooit op hun eieren zitten. Ze produceren een groot aantal middelgrote witte eieren. De kuikens zijn energiek en worden vlug volwassen. Het zijn waakzame, drukke vogels die het liefst in de open lucht op zoek gaan naar eten. Ze hebben een hekel aan afgesloten ruimten en kunnen goed vliegen, dus hoge hekken zijn nodig. Met goede zorg en vriendelijke behandeling kunnen ze je helemaal gaan vertrouwen en ze kunnen zelfs tam worden als ze van jongs af aan worden aangeraakt. Bij iedere rui worden de witte vlekken op hun verendek groter, dus hoe ouder de vogel, des te witter de veren. Ze zijn erg stevig; een haan weegt ongeveer 2½ kilo, terwijl een hen het tot 2 kilo weegt. Ze hebben een gemiddelde levensduur van 8 jaar. Er bestaat ook een krielversie van de Ancona.

Ancona Variëteiten

Enkele kam en rozenkam

Ancona Status

gangbaar

Verwante producten

Ancona afbeeldingen

Ancona te koop

Let wel: Alle dieren die hier worden aangeboden moeten bij de verkoper zelf worden opgehaald. Ze kunnen niet worden geleverd door de verkoper of door Omlet. De verkoper zal u zijn of haar contactgegevens sturen om betaling en collectie te regelen.

Verkoop hier

Het is gratis


Sorry, er wordt momenteel geen Ancona te koop aangeboden

Recente beoordelingen voor Ancona (1 van 1)

4 Sterren:

0

3 Sterren:

0

2 Sterren:

0

1 Ster:

0

Prachtig legras - Sander,

Een ras met 2 kamvormen in 3 kleurslagen. Gekenmerkt door de perfecte parels en gevlekte gele poten. Ze leggen veel en grote eieren voor hun gestalte. Worden zelden broeds. Kunnen zowel in een warm als koud klimaat goed gedijen.