Door grote vraag is er momenteel een wachttijd. Bezoek voor meer informatie de pagina Verzending & bezorging.

Yakido

Yakido Geschiedenis


De Yakido is rond 1850 ontstaan in het dorp Yakido in Japan. Het ras werd gefokt om als sparring partner te dienen voor het trainen van grotere rassen bestemd voor hanengevechten. De Yakido won nooit een gevecht maar diende om het zelfvertrouwen van de andere vogel te vergroten. Het is een echt krielras omdat er geen grotere variant van bestaat, al lijkt het op de grotere shamo vogels. Het heeft een kleine rode drierijige kam (klein zodat deze niet snel zou beschadigen tijdens gevechten) en gele poten.

Yakido Gedrag


De Yakido is een robuust, zelfverzekerd ras dat goed in gevangenschap kan worden gehouden maar ook geschikt is om vrij rond te scharrelen. Het ras is behoorlijk winterhard en kan koudere temperaturen verdragen. Zoals geldt voor andere Japanse vechtrassen, zullen ook Yakido hanen vechten wanneer ze de kans krijgen. Het is daarom het beste om slechts één haan te houden, tenzij u van plan bent het ras te fokken. Hennen leggen crème/witte eieren. Ze zullen zelden broeds en als ze broeds worden breken ze met hun gespierde lichaam vaak hun eieren. Hanen staan erom bekend dat ze mensen hebben aangevallen. Dit komt echter waarschijnlijk doordat ze slecht behandeld werden; een tamme vogel zou dit niet mogen doen.

Hanen wegen rond de 2,7 kg, hennen ongeveer 2,3 kg.

Yakido Variëteiten


Variëteiten - zwart (kevergroene glans)

Yakido Status


Zeldzaam

Yakido afbeeldingen

Yakido te koop


Let wel: Alle dieren die hier staan vermeld, kunnen alleen opgehaald worden. Ze kunnen niet geleverd worden door de verkoper of door Omlet. Als je een dier hebt gekocht, dan krijg je een e-mail met de contactgegevens van de verkoper.
Verkoop hier
Het is gratis
Sorry, er wordt momenteel geen Yakido te koop aangeboden

Recente beoordelingen voor Yakido


There are not yet any reviews for this breed. Click here to write one.