Door grote vraag is er momenteel een wachttijd. Bezoek voor meer informatie de pagina Verzending & bezorging.

Yakido

Yakido Geschiedenis

De Yakido is rond 1850 ontstaan in het dorp Yakido in Japan. Het ras werd gefokt om als sparring partner te dienen voor het trainen van grotere rassen bestemd voor hanengevechten. De Yakido won nooit een gevecht maar diende om het zelfvertrouwen van de andere vogel te vergroten. Het is een echt krielras omdat er geen grotere variant van bestaat, al lijkt het op de grotere shamo vogels. Het heeft een kleine rode drierijige kam (klein zodat deze niet snel zou beschadigen tijdens gevechten) en gele poten.

Yakido Gedrag

De Yakido is een robuust, zelfverzekerd ras dat goed in gevangenschap kan worden gehouden maar ook geschikt is om vrij rond te scharrelen. Het ras is behoorlijk winterhard en kan koudere temperaturen verdragen. Zoals geldt voor andere Japanse vechtrassen, zullen ook Yakido hanen vechten wanneer ze de kans krijgen. Het is daarom het beste om slechts één haan te houden, tenzij u van plan bent het ras te fokken. Hennen leggen crème/witte eieren. Ze zullen zelden broeds en als ze broeds worden breken ze met hun gespierde lichaam vaak hun eieren. Hanen staan erom bekend dat ze mensen hebben aangevallen. Dit komt echter waarschijnlijk doordat ze slecht behandeld werden; een tamme vogel zou dit niet mogen doen.

Hanen wegen rond de 2,7 kg, hennen ongeveer 2,3 kg.

Yakido Variëteiten

Variëteiten - zwart (kevergroene glans)

Yakido Status

Zeldzaam

Verwante producten

Yakido afbeeldingen

Yakido te koop

Let wel: Alle dieren die hier worden aangeboden moeten bij de verkoper zelf worden opgehaald. Ze kunnen niet worden geleverd door de verkoper of door Omlet. De verkoper zal u zijn of haar contactgegevens sturen om betaling en collectie te regelen.

Verkoop hier

Het is gratis


Sorry, er wordt momenteel geen Yakido te koop aangeboden

Recente beoordelingen voor Yakido

There are not yet any reviews for this breed. Click here to write one.