Door grote vraag is er momenteel een wachttijd. Bezoek voor meer informatie de pagina Verzending & bezorging.

Dominikaner

Dominikaner Geschiedenis


De dominikaner werd door Columbus tijdens zijn tweede reis in 1493 meegebracht naar Amerika en is wellicht het eerste kippenras dat hier is gefokt. In 1849 werd het ras met rozekam en gestreept verendek officieel erkend onder de naam dominikaner, het oorspronkelijke ras was echter veel kleiner. Door het ras te kweken ontstond in de late 19e eeuw echter een grotere vogel die zeer populair werd als een boerderijvogel met een dubbel doel. Het ras komt sinds 1870 voor in het Verenigd Koninkrijk maar het aantal nam in de loop der tijd af en werd daarom in 1984 opnieuw geïntroduceerd. Ook in Amerika nam het aantal fokkers van dit ras af en rond 1970 waren er nog maar drie fokkers over. Om het ras hier te behouden werden een aantal tomen verspreid over de VS tot stand gebracht.

Er bestaan nog maar +/- 500 hennen van dit ras en het ras wordt dan ook met uitsterven bedreigd. Dominikaners zijn te herkennen aan hun rozekam en gestreepte verenpatroon. Ze hebben opvallende gele poten, vier tenen en helder rode lellen. Mannetjes hebben een lange staart, de hennen zijn donkerder, kleiner en afgerond met een volle borst en een hoge staart. De dominikaner was een populair ras om andere rassen mee te kruisen, waarvan bijvoorbeeld de barred plymouth rock het resultaat is. De rozekam van de dominikaner onderscheidt dit ras van de barred plymouth rock. Het zware verendek werd gebruikt voor het maken van veren-bedden en kussens. Er bestaat ook een kriel-variant van dit ras.

Dominikaner Gedrag


De dominikaner is een dubbeldoel-kip, die zowel veel eieren produceert en goed is voor zijn vlees. Het zijn sterke vogels die tegen zeer slecht weer kunnen. De hennen worden broeds en zijn goede moeders. Kuikens krijgen snel veren en worden snel volwassen. Dominikaners zijn heel goed in het vinden van hun eigen voedsel en het kost daarom niet veel geld om ze te voeren wanneer ze vrij kunnen rondscharrelen en hun eigen voer kunnen zoeken. Het zijn rustige vogels die het gelukkigst zijn als ze vrij kunnen rondlopen maar kunnen ook in een groot hok worden gehouden. Hun gestreepte pluimage houdt ze warm in de winter en is tevens een goede camouflage tegen roofdieren. Hanen wegen gemiddeld 3,2 kg, hennen 2,3 kg.

Dominikaner afbeeldingen

Een dominque kip die tegen een muur staat.
Gewoon chillen terwijl je naar de camera kijkt ❤️
Ricky

Dominikaner te koop


Let wel: Alle dieren die hier staan vermeld, kunnen alleen opgehaald worden. Ze kunnen niet geleverd worden door de verkoper of door Omlet. Als je een dier hebt gekocht, dan krijg je een e-mail met de contactgegevens van de verkoper.
Verkoop hier
Het is gratis
Sorry, er wordt momenteel geen Dominikaner te koop aangeboden

Recente beoordelingen voor Dominikaner


There are not yet any reviews for this breed. Click here to write one.