Door grote vraag is er momenteel een wachttijd. Bezoek voor meer informatie de pagina Verzending & bezorging.

Gold legbar

Gold legbar Geschiedenis


De gold legbar lijkt erg veel op de cream legbar en is ook een vanzelf te seksen vogel, wat betekent dat je het geslacht van de kuikens kunt afzien aan de kleur van hun veren. Het is een oud, zuiver ras dat in de jaren 1930 is ontstaan uit een kruising van de brown leghorn en de barred rock. Het zijn erg stevige, gespierde vogels met een wigvormig lichaam, dat in de schouders breed is en naar achteren schuin afloopt. De vleugels zijn lang en worden dicht tegen het lichaam gedragen, de rug is lang en plat en de staart vormt een hoek van 45º met de rug. Ze hebben een sterke snavel en op hun kop een grote, enkelvoudige, rechtopstaande kam met vijf tot zeven inkepingen. Bij de hanen is die klein en bij de hennen groter. Hun gezicht is glad, met afhangende witte of crème oorlellen en lange, dunne baarden. Ze hebben een lange, goed bevederde nek, een gele snavel, rood gezicht, kam en baarden. Hun gele poten en voeten zijn sterk en onbevederd. Ze hebben vier tenen op gelijke afstand van elkaar.

Gold legbar Variëteiten


Hanen hebben een grijze borst en een gestreepte, grijze buik. De staart is ook grijsgestreept en de vleugels zijn donkergrijs met witte en kastanjekleurige strepen. De nek- en rugveren zijn bleekgoud met zwarte strepen op de nek en bruine op de rug. Hennen hebben een zalmkleurige borst, grijs lichaam met lichte strepen, donkergrijze vleugels en staart met lichte strepen. De nekveren zijn goud met zwarte strepen.

Gold legbar Status


gangbaar

Gold legbar afbeeldingen

Gold legbar bantams
Mijn Gold Legbar
Ginger the Golden Legbar
Kippen in ren
Haan en kippen gaan uit elkaar

Gold legbar te koop


Let wel: Alle dieren die hier staan vermeld, kunnen alleen opgehaald worden. Ze kunnen niet geleverd worden door de verkoper of door Omlet. Als je een dier hebt gekocht, dan krijg je een e-mail met de contactgegevens van de verkoper.
Verkoop hier
Het is gratis
Sorry, er wordt momenteel geen Gold legbar te koop aangeboden

Recente beoordelingen voor Gold legbar


There are not yet any reviews for this breed. Click here to write one.