Door grote vraag is er momenteel een wachttijd. Bezoek voor meer informatie de pagina Verzending & bezorging.

Gold legbar

Gold legbar Geschiedenis

De gold legbar lijkt erg veel op de cream legbar en is ook een vanzelf te seksen vogel, wat betekent dat je het geslacht van de kuikens kunt afzien aan de kleur van hun veren. Het is een oud, zuiver ras dat in de jaren 1930 is ontstaan uit een kruising van de brown leghorn en de barred rock. Het zijn erg stevige, gespierde vogels met een wigvormig lichaam, dat in de schouders breed is en naar achteren schuin afloopt. De vleugels zijn lang en worden dicht tegen het lichaam gedragen, de rug is lang en plat en de staart vormt een hoek van 45º met de rug. Ze hebben een sterke snavel en op hun kop een grote, enkelvoudige, rechtopstaande kam met vijf tot zeven inkepingen. Bij de hanen is die klein en bij de hennen groter. Hun gezicht is glad, met afhangende witte of crème oorlellen en lange, dunne baarden. Ze hebben een lange, goed bevederde nek, een gele snavel, rood gezicht, kam en baarden. Hun gele poten en voeten zijn sterk en onbevederd. Ze hebben vier tenen op gelijke afstand van elkaar.

Gold legbar Variëteiten

Hanen hebben een grijze borst en een gestreepte, grijze buik. De staart is ook grijsgestreept en de vleugels zijn donkergrijs met witte en kastanjekleurige strepen. De nek- en rugveren zijn bleekgoud met zwarte strepen op de nek en bruine op de rug. Hennen hebben een zalmkleurige borst, grijs lichaam met lichte strepen, donkergrijze vleugels en staart met lichte strepen. De nekveren zijn goud met zwarte strepen.

Gold legbar Status

gangbaar

Verwante producten

Gold legbar afbeeldingen

Gold legbar te koop

Let wel: Alle dieren die hier worden aangeboden moeten bij de verkoper zelf worden opgehaald. Ze kunnen niet worden geleverd door de verkoper of door Omlet. De verkoper zal u zijn of haar contactgegevens sturen om betaling en collectie te regelen.

Verkoop hier

Het is gratis


Sorry, er wordt momenteel geen Gold legbar te koop aangeboden

Recente beoordelingen voor Gold legbar

There are not yet any reviews for this breed. Click here to write one.