Door grote vraag is er momenteel een wachttijd. Bezoek voor meer informatie de pagina Verzending & bezorging.

Sulmtaler Kippen

Sulmtaler kip lopen Een paar sulmtaler kippen die op de grond pikken...

Sulmtaler Geschiedenis


De sulmtaler is afkomstig uit de Sulmvallei in Oostenrijk, dat ten zuid/zuidwesten van Graz ligt (Tal betekent vallei in het Oostenrijks-Duits). Het ras wordt geklasseerd als een zwaar ras dat vanwege zijn vlees werd gefokt. In de late 19de eeuw werden ze gekruist met de cochin, houdan en dorking. Later werden ze echter weer teruggebracht tot de oorspronkelijke vogel. In 1900 werd het ras geklasseerd als een op zichzelf staand ras waarna het in Engeland, Duitsland en Nederland werd geïntroduceerd. De sulmtaler is vanwege de kwaliteit van zijn vlees geliefd bij Europese chefs. Zowel de mannetjes als de vrouwtjes hebben veren op hun kam.

Sulmtaler Gedrag


De sulmtaler is een sterk ras dat kan leven in alle weersomstandigheden. Het ras groeit snel en heeft de neiging te dik te worden. Het is het beste om ze vrij te laten rondscharrelen om te voorkomen dat ze dik en lui worden. Deze kip werd oorspronkelijk vanwege zijn vlees gefokt maar de hennen leggen ook een behoorlijk aantal crèmekleurige eieren; ongeveer 160 eieren per jaar van behoorlijke grootte. Het kan een tijdje duren voordat de hennen eieren gaan leggen maar als ze eenmaal leggen zijn het consistente leggers. Een toom leeft in harmonie samen en zal zelden ruzie maken. Ze zijn niet agressief, zelfs niet binnen een gemengde toom. Wanneer ze binnen een ren worden gehouden, zorg en dan voor dat ze voldoende ruimte. De sulmtaler scharrelt graag vrij rond en is goed in het zoeken naar zijn eigen voedsel. Hoewel ze soms worden beschreven als bewegelijke vogels, kunnen het tamme, vriendelijke en dociele dieren worden wanneer ze genoeg in handen zijn.

Sulmtaler Variëteiten


Wit, gouden woerdkleur, goud tarwe, zilver tarwe, blauw tarwe.

Sulmtaler Status


vrij gangbaar

Sulmtaler afbeeldingen

Silver Wheaten Cockerel
Gouden Wheaton sulmtaler hen

Sulmtaler te koop


Let wel: Alle dieren die hier staan vermeld, kunnen alleen opgehaald worden. Ze kunnen niet geleverd worden door de verkoper of door Omlet. Als je een dier hebt gekocht, dan krijg je een e-mail met de contactgegevens van de verkoper.
Verkoop hier
Het is gratis
Sorry, er wordt momenteel geen Sulmtaler te koop aangeboden

Recente beoordelingen voor Sulmtaler


There are not yet any reviews for this breed. Click here to write one.