Door grote vraag is er momenteel een wachttijd. Bezoek voor meer informatie de pagina Verzending & bezorging.

Derbyshire redcap

Derbyshire redcap Geschiedenis


De redcap is afkomstig uit de streek Derbyshire/Penninisch gebergte in Engeland en is een van onze oudste vlees/legrassen. Het zijn beslist typische boerenkippen en er wordt gedacht dat ze zijn onstaan uit een aantal rassen, waaronder het Holland hoen en de Old English pheasant fowl. De naam komt van hun uitzonderlijke rozenkam, die ongeveer 7½ cm lang en 5 cm breed is en die gekroond is met veel punten en een heel lange tand. Jonge hanen ontwikkelen de kam pas in zijn meest spectaculaire vorm als ze een jaar of drie zijn. Ze hebben rode oorlellen en de kleur van de veren van de haan is dieprood tot zwart met een dieporanje nek en zadelveren. De staartveren zijn zwart en de poten blauwachtig grijs, terwijl de ogen rood zijn. De hennen hebben een prachtig roodbruin verendek, waarbij iedere veer op het lichaam eindigt in een zwarte plek. Hun kammen zijn ongeveer half zo groot als die van de hanen. Ze zijn lekker op tafel; ze hebben een uitstekende, wildachtige smaak. Ook leggen de hennen 150-200 grote witte eieren per jaar. Ze zijn tegenwoordig betrekkelijk zeldzaam, maar worden nog steeds gefokt in Derbyshire en omstreken.

Derbyshire redcap Gedrag


Het zijn stevige vogels die niet goed op eieren blijven zitten. Ze zijn het gelukkigst als ze vrij kunnen scharrelen, want ze zijn uitstekend in het zoeken van voedsel. Ook kunnen ze goed vliegen, dus ze hebben heel wat ruimte nodig. Ze leven behoorlijk lang en blijven jarenlang eieren leggen. De kuikens zijn sterk. Ze zijn lichtgeel met een beetje zwart op hun kop als ze geboren worden. Ze ontwikkelen hun donkere verendek pas als ze volwassen worden. Een hen kan een flinke 2-2½ kilo wegen en een haan 2½ tot 3 kilo.

Derbyshire redcap Status


gangbaar

Derbyshire redcap afbeeldingen

Redcap haan
Redcap hennen
Redcap haan
rode Hoed
rode pet
rode pet
derbyshire redcap
rode pet
rode pet
rode pet
Derbyshire Rode pet op zijn hoede

Derbyshire redcap te koop


Let wel: Alle dieren die hier staan vermeld, kunnen alleen opgehaald worden. Ze kunnen niet geleverd worden door de verkoper of door Omlet. Als je een dier hebt gekocht, dan krijg je een e-mail met de contactgegevens van de verkoper.
Verkoop hier
Het is gratis
Sorry, er wordt momenteel geen Derbyshire redcap te koop aangeboden

Recente beoordelingen voor Derbyshire redcap


There are not yet any reviews for this breed. Click here to write one.