Door grote vraag is er momenteel een wachttijd. Bezoek voor meer informatie de pagina Verzending & bezorging.

Watermaalse baardkriel

Watermaalse baardkriel Geschiedenis


De Watermaalse baardkriel of Barbu de Watermael is afkomstig uit België en is nauw verwant aan de andere Belgische krielen. Het staat vast dat het ras aan het begin van de 20e eeuw is ontstaan in “Les Fruferes” in Watermaal. De eigenaar was Antoine Dresse. Het is een echte kriel omdat er van dit ras geen grotere variant bestaat. Het ras heeft mooie, schone poten, een bijzondere rozekam en een kleine baard, waardoor het een beetje op een tuinkabouter lijkt.

Watermaalse baardkriel Gedrag


De Watermaalse baardkriel is makkelijk handtam te maken en heeft een vrij vriendelijk karakter waardoor het een geschikt huisdier is voor kinderen. Vanwege het formaat en rustige karakter van de Watermaalse baardkriel wordt dit ras vaak gehouden als showvogel. De hennen leggen (weinig) kleine witte eieren maar worden makkelijk broeds en zijn uitstekende moeders. De vleugels hangen een beetje, maar dit hoort bij het ras. Ze gedijen goed in gevangenschap en hebben een zeer veilige plaats nodig om rond te scharrelen. De Watermaalse baardkriel is de kleinste van de Belgische baardkrielen. Een zeer veilige ren is van belang omdat ze door de kleinste gaten kunnen ontsnappen. Mannetjes kunnen tijdens het paringsseizoen agressief zijn tegen mensen wanneer ze hun vrouwen beschermen, en het is daarom verstandig alleen een haan te houden als u van plan bent het ras te gaan fokken.

Hanen wegen ongeveer 620 g en hennen ongeveer 510 g. Dit is erg klein voor een kip.

Watermaalse baardkriel Variëteiten


25+ kleurslagen, waaronder kwartel, wit, koekoek, blauw, millefleur.

Watermaalse baardkriel Status


vrij gangbaar

Watermaalse baardkriel afbeeldingen

Watermaalse baardkriel te koop


Let wel: Alle dieren die hier staan vermeld, kunnen alleen opgehaald worden. Ze kunnen niet geleverd worden door de verkoper of door Omlet. Als je een dier hebt gekocht, dan krijg je een e-mail met de contactgegevens van de verkoper.
Verkoop hier
Het is gratis
Sorry, er wordt momenteel geen Watermaalse baardkriel te koop aangeboden

Recente beoordelingen voor Watermaalse baardkriel


There are not yet any reviews for this breed. Click here to write one.