Door grote vraag is er momenteel een wachttijd. Bezoek voor meer informatie de pagina Verzending & bezorging.

Leghorn

Mannelijk Blanke vrouw Kriel zwart

Breed Rating (1 Reviews)

Uiterlijk
Karakter
Weerstand
Ei
Tuin

Leghorn Geschiedenis


Deze kip komt uit Italië en wel uit de havenstad Livorno, wat in het Engels ‘Leghorn’ is. Deze naam hebben de kippen gekregen en gehouden sinds ze in de late jaren 1800 in Groot-Brittannië binnenkwamen, eerst in de witte soort, later gevolgd door de bruine. Ze hebben witte oorlellen en gele poten en bij alle kleuren zijn de ogen rood. De hennen hebben een dubbele gevouwen kam, een diep onderlijf en een wipstaart. De ogen puilen uit en de snavel is kort en dik. De oorlellen zijn goed afgetekend en de kinlellen zijn lang, dun en fijn van bouw. Ze hebben lange, veerloze poten met aan de voeten vier tenen met een lange, rechte achterteen. De veren op hun lichaam zijn zacht en zijdeachtig. De leghorn was een van de rassen die gebruikt werden om de moderne hybride batterijkip te creëren, omdat leghorns veel eieren leveren en zich aan alle omstandigheden kunnen aanpassen.

Leghorn Gedrag


Leghorns zijn uiterst productieve leghennen, die niet gauw broeds worden en niet op hun eieren blijven zitten, behalve als ze volstrekt niet gestoord worden. De eieren zijn wit en hebben een goede afmeting en worden het hele jaar door gelegd. De kuikens zijn makkelijk groot te brengen. Ze krijgen al gauw veren, groeien snel en worden vlug volwassen. Ze hebben een grote kam, dus om bevriezing daarvan te voorkomen moeten er maatregelen worden genomen als het koud is en vriest. Ze kunnen losgelaten worden om te scharrelen, maar ze zitten net zo lief in een ren. Het zijn levendige, waakzame vogels, die tam gemaakt kunnen worden, maar niet zo tam dat ze zich laten oppakken. Ze blijven liever op een afstandje. Ze kunnen nogal wat lawaai maken. Als ze de kans krijgen roesten ze in bomen. Ze zijn niet erg geschikt voor op tafel, want er zit niet veel vlees aan.

Leghorn Variëteiten


Zwart, blauw (niet gezoomd), bruin, eenkleurig roodbruin, koekoek, gouden woerd, zilveren woerd, penningmeester, porselein, patrijs, fluweel en wit.

Leghorn Status


gangbaar

Leghorn afbeeldingen

Met onze Friese Hoendervriend in een band
Mijn oude Legbar
Kippen in ren met kippenhekwerk
Haan in ren
Baby leghorn
Kip in de tuin
17 weken oude schatkist Leghorn hen
Witte Leghorn
Lavendel Leghorn
Maan met een drankje
Slapende leghorn
schatkist leghorn
Mijn mooie witte kip - ze legt de meest enorme eieren voor haar kleine formaat!
Bruine Leghorn
Bruine Leghorn
Bruine Leghorn
Witte Leghorn hen
Xx
Mijn ex-commerciële leghorn
Casper 12 maanden
Casper
De baas
CASPER
Casper @ 21 weken
Rowley - De generaal
Zilveren eendvleugel Leghorn
White Leghorn Female door Harry
White Leghorn Female door Harry
leghorn

Leghorn te koop


Let wel: Alle dieren die hier staan vermeld, kunnen alleen opgehaald worden. Ze kunnen niet geleverd worden door de verkoper of door Omlet. Als je een dier hebt gekocht, dan krijg je een e-mail met de contactgegevens van de verkoper.
Verkoop hier
Het is gratis
Sorry, er wordt momenteel geen Leghorn te koop aangeboden

Recente beoordelingen voor Leghorn (1 van 1)


4 Sterren:

0

3 Sterren:

0

2 Sterren:

0

1 Ster:

0

witte leghorn - Jordy,

heel goed 98 op 100