Door grote vraag is er momenteel een wachttijd. Bezoek voor meer informatie de pagina Verzending & bezorging.

Leghorn

Mannelijk Blanke vrouw Kriel zwart

Leghorn Geschiedenis

Deze kip komt uit Italië en wel uit de havenstad Livorno, wat in het Engels ‘Leghorn’ is. Deze naam hebben de kippen gekregen en gehouden sinds ze in de late jaren 1800 in Groot-Brittannië binnenkwamen, eerst in de witte soort, later gevolgd door de bruine. Ze hebben witte oorlellen en gele poten en bij alle kleuren zijn de ogen rood. De hennen hebben een dubbele gevouwen kam, een diep onderlijf en een wipstaart. De ogen puilen uit en de snavel is kort en dik. De oorlellen zijn goed afgetekend en de kinlellen zijn lang, dun en fijn van bouw. Ze hebben lange, veerloze poten met aan de voeten vier tenen met een lange, rechte achterteen. De veren op hun lichaam zijn zacht en zijdeachtig. De leghorn was een van de rassen die gebruikt werden om de moderne hybride batterijkip te creëren, omdat leghorns veel eieren leveren en zich aan alle omstandigheden kunnen aanpassen.

Leghorn Gedrag

Leghorns zijn uiterst productieve leghennen, die niet gauw broeds worden en niet op hun eieren blijven zitten, behalve als ze volstrekt niet gestoord worden. De eieren zijn wit en hebben een goede afmeting en worden het hele jaar door gelegd. De kuikens zijn makkelijk groot te brengen. Ze krijgen al gauw veren, groeien snel en worden vlug volwassen. Ze hebben een grote kam, dus om bevriezing daarvan te voorkomen moeten er maatregelen worden genomen als het koud is en vriest. Ze kunnen losgelaten worden om te scharrelen, maar ze zitten net zo lief in een ren. Het zijn levendige, waakzame vogels, die tam gemaakt kunnen worden, maar niet zo tam dat ze zich laten oppakken. Ze blijven liever op een afstandje. Ze kunnen nogal wat lawaai maken. Als ze de kans krijgen roesten ze in bomen. Ze zijn niet erg geschikt voor op tafel, want er zit niet veel vlees aan.

Leghorn Variëteiten

Zwart, blauw (niet gezoomd), bruin, eenkleurig roodbruin, koekoek, gouden woerd, zilveren woerd, penningmeester, porselein, patrijs, fluweel en wit.

Leghorn Status

gangbaar

Gerelateerde producten

Leghorn afbeeldingen

Leghorn te koop

Let wel: Alle dieren die hier worden aangeboden moeten bij de verkoper zelf worden opgehaald. Ze kunnen niet worden geleverd door de verkoper of door Omlet. De verkoper zal u zijn of haar contactgegevens sturen om betaling en collectie te regelen.

Verkoop hier

Het is gratis


Sorry, er wordt momenteel geen Leghorn te koop aangeboden

Recente beoordelingen voor Leghorn

There are not yet any reviews for this breed. Click here to write one.