Door grote vraag is er momenteel een wachttijd. Bezoek voor meer informatie de pagina Verzending & bezorging.

Satsumadori

Satsumadori Geschiedenis


De satsumadori is afkomstig uit Japan, waar het voor hanengevechten werd gefokt. Voor 'messengevechten' werd er aan de poot van elke deelnemer een 10 cm lang mes bevestigd. De regio satsuma (nu kagoshima) geeft het ras zijn naam. De satsumadori is een kruising tussen een shamo, shokoku en lokaal pluimvee waaruit een grote, rechte vogel is voortgekomen met indrukwekkende staartveren. De hedendaagse satsumadori is groter dan het origineel en wordt nu gefokt voor zijn vlees. Het duurt lang voordat de vogels volwassen zijn. Pas ver in hun tweede levensjaar worden ze als volwassen beschouwd. De satsumadori kwam in de jaren 1980 voor het eerst voor in Europa en is vooral te zien op pluimveeshows.

Satsumadori Gedrag


Satsumadoris zijn zeer grote, krachtige vogels met een sterk spierstelsel. Het is een actieve vogel die het beste vrij kan rondscharrelen om naar voedsel te zoeken en zo verveling tegen te gaan. Om gevechten te voorkomen dient slechts één haan te worden gehouden. Er moet zorg worden gedragen voor de zeer lange staartveren van de mannetjes om te voorkomen dat deze vuil worden. Het houden van hanen vraagt veel zorg en aandacht, meer dan bij andere rassen. Hennen zijn goed in broeden en toegewijde moeders. Satsumadoris leggen niet veel eieren. De eieren die ze leggen zijn wit/getint.

Hanen wegen wel 3,6 kg, hennen ongeveer 2,5 kg.

Satsumadori Variëteiten


Zwart, wit, zilver patrijs, rood/zwart

Satsumadori Status


Zeldzaam

Satsumadori afbeeldingen

Satsumadori te koop


Let wel: Alle dieren die hier staan vermeld, kunnen alleen opgehaald worden. Ze kunnen niet geleverd worden door de verkoper of door Omlet. Als je een dier hebt gekocht, dan krijg je een e-mail met de contactgegevens van de verkoper.
Verkoop hier
Het is gratis
Sorry, er wordt momenteel geen Satsumadori te koop aangeboden

Recente beoordelingen voor Satsumadori


There are not yet any reviews for this breed. Click here to write one.