Limited availability due to high demand. Please see our Stock Availability page for more information.

Modern Engels vechthoen

Geschiedenis

Het Modern Engels vechthoen is een opvallende vogel. Deze vogel is ontstaan uit een kruising tussen de Meleierhoen en het Oud Engels vechthoen. Ze werden voor het eerst gefokt in de jaren 1850 als een elegantere versie van het vechthoen dat werd gebruikt voor hanengevechten. Toch werd het Modern Engels vechthoen voornamelijk gefokt voor shows en niet voor hanengevechten omdat dit omstreeks deze tijd verboden werd. Het ras was het populairst aan het begin van de twintigste eeuw, toen veel vogels deelnamen aan competities. De vogels werden verkocht voor grote bedragen. Aan het einde van de twintigste eeuw verloor het ras aan populariteit. Onlangs is het ras weer populairder geworden, met name de krielvariant.

Gedrag

Het Modern Engels vechthoen is een lange, mooie vogel die graag actief is. Het zijn vrij nieuwsgierige dieren die makkelijk tam kunnen worden gemaakt. Ze hebben een dicht verendek en zijn vrij klein - ze kunnen makkelijk in de palm van uw hand zitten. Het zijn geen goede legkippen en door hun geringe gewicht niet geschikt voor hun vlees.

Variëteiten

Oorspronkelijk werden slechts vijf kleurslagen erkend. Tegenwoordig worden er dertien kleurslagen erkend in het Verenigd Koninkrijk, en achttien in de Verenigde Staten, waaronder zwart, blauw, zilver-blauw, wit, zwart-rood en zwart-bruin.

Status

vrij gangbaar

Gerelateerde producten

Modern Engels vechthoen afbeeldingen

Modern Engels vechthoen te koop

Let wel: Alle dieren die hier worden aangeboden moeten bij de verkoper zelf worden opgehaald. Ze kunnen niet worden geleverd door de verkoper of door Omlet. De verkoper zal u zijn of haar contactgegevens sturen om betaling en collectie te regelen.

Verkoop hier

Het is gratis


Sorry, er wordt momenteel geen Modern Engels vechthoen te koop aangeboden

Recente beoordelingen voor Modern Engels vechthoen

Er zijn nog geen beoordelingen voor dit ras. Klik hier om een beoordeling te schrijven.