Door grote vraag is er momenteel een wachttijd. Bezoek voor meer informatie de pagina Verzending & bezorging.

Fajoemi

Fajoemi Geschiedenis


De fajoemi is een oud ras dat al eeuwen wordt gefokt langs de rivier de Nijl in Egypte. Ze werden gefokt voor hun eieren en zijn bijzonder resistent tegen ziektes, waardoor ze de reputatie hebben onaantastbaar te zijn voor bacteriën of virussen. Het zijn vrij kleine kippen die hun staart hoog dragen en grote donkere ogen hebben. Ze hebben een enkele, middelgrote kam, rode oorlellen en leigrijze poten. De mannetjes hebben een zilveren nek en zadelveren. Het gehele lichaam is bedekt met zilverkleurige en zwarte strepen. De veelvoorkomende zilveren krijtstreep variant heeft een groen-zwarte staart. Hennen hebben ook zilveren nekveren en een zeer donker gestreepte staart. Het verendek van de fajoemi lijkt op dat van de Campine.

Fajoemi Gedrag


Fajoemi's houden er niet van om opgepakt te worden en zullen erg vocaal worden wanneer u dit doet. Ze kunnen met lekkernijen tot op zekere hoogte tam worden gemaakt maar zullen nooit helemaal tam worden. Het zijn zeer levendige vogels die graag vliegen en in bomen roesten. Het is daarom van belang ze met een gepaste afrastering te begrenzen. De fajoemi is goed in het zoeken van zijn eigen voedsel en is dan ook het gelukkigst als hij vrij kan rondscharrelen. Ze zijn zelfs zo goed in het verzamelen van hun eigen voedsel dat ze maar weinig aanvullende voeding nodig hebben wanneer ze vrij kunnen rondscharrelen. Hierdoor is het een zeer economische vogel om te houden.

Het zijn sterke vogels met een bazig karakter. Toch zijn ze niet erg agressief en de mannetjes tolereren elkaar. De hennen worden zelden broeds dus voor het uitbroeden van de eieren heeft u een broedmachine nodig. De kuikens worden geboren met een rood-bruine kleur en worden snel volwassen. Hanen beginnen al met kraaien wanneer ze zes weken oud zijn, hennen gaan eieren leggen wanneer ze zestien weken oud zijn. Hanen wegen gemiddeld 1,8 kg en hennen 1,4 kg.

Fajoemi Variëteiten


Goud en zilver krijtstreep

Fajoemi Status


Zeldzaam

Fajoemi afbeeldingen

Fajoemi te koop


Let wel: Alle dieren die hier staan vermeld, kunnen alleen opgehaald worden. Ze kunnen niet geleverd worden door de verkoper of door Omlet. Als je een dier hebt gekocht, dan krijg je een e-mail met de contactgegevens van de verkoper.
Verkoop hier
Het is gratis
Sorry, er wordt momenteel geen Fajoemi te koop aangeboden

Recente beoordelingen voor Fajoemi


There are not yet any reviews for this breed. Click here to write one.