Door grote vraag is er momenteel een wachttijd. Bezoek voor meer informatie de pagina Verzending & bezorging.

Sebright

Geschiedenis

De Sebright is een Brits kippenras dat aan het begin van de 19de eeuw door een zekere Sir John Sebright werd ontwikkeld. Het is een kruising van een gewone kriel en een Pools hoen. In 1874 werden er twee afzonderlijke rassen erkend, de goudgezoomde en de zilvergezoomde Sebright. In 1899 werd het weer één ras met twee variëteiten, goud en zilver met afzonderlijk gedefinieerde vorm en kleur. Gedurende het begin van de 20e eeuw werd het ras voortdurend ontwikkeld om de vorm, grootte en kleur te verfijnen. In 1952 werd de standaard voor dit ras vastgelegd, dat tegenwoordig wordt erkend.

Gedrag

Deze vogels zijn moeilijk groot te brengen en daarom niet geschikt voor beginners. Volwassen vogels zijn sterk en actief en scharrelen graag vrij rond op zoek naar voedsel. Als er bomen in de buurt zijn zullen ze bij voorkeur daar in roesten. Sebright leggen niet veel eieren, de eieren die ze leggen zijn klein en wit. Sebrights staan recht op hun poten en stappen graag parmantig rond.

Variëteiten

Er zijn twee erkende variëteiten: goud en zilver. De goudkleur wordt vaak beschreven als rijk en diep, terwijl het zilver eigenlijk wit is. De Sebright is beroemd om de prachtige manier waarop zijn veren gezoomd zijn. Elke veer is omrand met zwart, waardoor de grondkleur helderder en opvallender wordt. Het is een echt krielras, met geen groter equivalent.

Status

gangbaar

Verwante producten

Sebright afbeeldingen

Sebright te koop

Let wel: Alle dieren die hier worden aangeboden moeten bij de verkoper zelf worden opgehaald. Ze kunnen niet worden geleverd door de verkoper of door Omlet. De verkoper zal u zijn of haar contactgegevens sturen om betaling en collectie te regelen.

Verkoop hier

Het is gratis


Sorry, er wordt momenteel geen Sebright te koop aangeboden

Recente beoordelingen voor Sebright

Er zijn nog geen beoordelingen voor dit ras. Klik hier om een beoordeling te schrijven.