Door grote vraag is er momenteel een wachttijd. Bezoek voor meer informatie de pagina Verzending & bezorging.

Legbar

Legbar Geschiedenis


De legbar is een van de eerste rassen die werd gefokt om het geslacht al op vroege leeftijd vast te kunnen stellen. De kuikens kunnen aan de hand van hun uiterlijk al worden gesekst als ze nog maar één dag oud zijn. Het ras is tot stand gekomen in Cambridge in Engeland door de bruine leghorn, de gestreepte plymouth rock en wat araucana (voor de kleur van de eieren) met elkaar te kruisen. Ze worden geclassificeerd als raszuiver omdat ook van hun nakomelingen het geslacht op jonge leeftijd kan worden vastgesteld. Ze zijn te herkennen aan de 'hoed' van veren op hun kop en de ongewone kleur van hun eieren.

Legbar Gedrag


Legbars zijn nieuwsgierige kippen die niets liever doen dan vrij rondscharrelen om te zoeken naar insecten. Het zijn actieve vogels, de mannetjes zijn alert en beschermen hun toom. Afhankelijk van het ras leggen de hennen wel 250+ blauwe, olijfgroene of witte eieren van redelijk omvang. 80% van de hennen leggen blauwe of groene eieren, de overige 20% legt witte eieren. Hennen worden zelden broeds en zijn met hun ongebruikelijke kleur eieren een leuke aanvulling op een kippentoom in de achtertuin. Ze kunnen goed in gevangenschap leven maar zijn het gelukkigst wanneer ze een deel van de dag vrij kunnen rondscharrelen.

Hanen wegen ongeveer 3 kilo en hennen ongeveer 2,5 kilo, afhankelijk van de variëteit.

Legbar Variëteiten


Goudkleurig, zilver en crème.

Legbar Status


Zeldzaam

Legbar afbeeldingen

Kip
Kip
Kippen
Crème Legbar paar
Legbar haan
Lilly de legbar
het temmen van crested cream legbar
Zullen we rennen of vliegen?
Waar zullen we heen gaan dan meisjes?
Alleen wij vier?
Legbar met haar kuikens
Vrouwelijke Legbar
Vrouwelijke Legbar
crème legbar kuikens, mannetjes links vrouwtjes rechts - Chartley Chucks

Legbar te koop


Let wel: Alle dieren die hier staan vermeld, kunnen alleen opgehaald worden. Ze kunnen niet geleverd worden door de verkoper of door Omlet. Als je een dier hebt gekocht, dan krijg je een e-mail met de contactgegevens van de verkoper.
Verkoop hier
Het is gratis
Sorry, er wordt momenteel geen Legbar te koop aangeboden

Recente beoordelingen voor Legbar


There are not yet any reviews for this breed. Click here to write one.