Door grote vraag is er momenteel een wachttijd. Bezoek voor meer informatie de pagina Verzending & bezorging.

Ko shamo

Een prachtig schilderij van een ko shamo mannetje Een prachtig schilderij van een ko shamo wheaten vrouwtje

Ko shamo Geschiedenis


De ko shamo is een Japans ras dat wordt gebruikt voor hanengevechten. Dit is in Japan nog steeds toegestaan. Het zijn zeer sterke, gespierde, rechtopstaande vogels met een dun verendek. Het wordt geclassificeerd als een echte kriel omdat er van dit ras geen grotere soort bestaat. De ko shamo is van de zeven de kleinste soort binnen de shamo-familie. De vogel heeft een korte, dikke snavel, schone poten en een roze/walnoot of chrysanthemum kam. Ze hebben een ongebruikelijk rode huid die door het schaarse gevederte vaak zichtbaar is bij de kiel.

Ko shamo Gedrag


De ko shamo is een intelligent en actief kippenras dat het beste vrij kan rondscharrelen. Er wordt gezegd dat dit ras beter niet in gevangenschap kan worden gehouden. Een zeer grote ren met de mogelijkheid om vrij naar buiten te lopen is noodzakelijk om verveling te voorkomen. Hennen leggen in de lente en zomer 2-3 kleine, witte eieren per week en worden soms broeds. Door hun grootte, gebrek aan veren en klunzigheid breken ze vaak hun eieren wanneer ze erop gaan zitten. Wanneer u de eieren van deze kip wilt uitbroeden kunt u dan ook het beste gebruik maken van een broedse het van een ander ras of een incubator.

Het ras staat bekend als brutaal en sterk. Wanneer ze genoeg ruimte krijgen om in rond te scharrelen en beschermd worden tegen weersomstandigheden, kunnen ze prima in de achtertuin leven en zijn een bijzondere aanwinst voor de toom. Mannetjes zijn zo gefokt dat ze kunnen vliegen. Wanneer ze vechten zijn ze bijzonder agressief en het is dan ook niet aan te raden om meer dan één haan in een toom te houden. Wanneer u met dit ras wilt fokken is het raadzaam om bij één haan ten minste 4-5 hennen te houden om te voorkomen dat een dame teveel aandacht van de haan krijgt. Hanen zijn doorgaans niet agressief tegen mensen en kunnen heel tam worden.

Een haan weegt gemiddeld 0,9 kg, een hen ongeveer 0,7 kg.

Ko shamo Variëteiten


Duckwing, zwart, wit, blauw, ginger, splash getoept, koekoek, zwart/rood, patrijs.

Ko shamo Status


vrij gangbaar

Ko shamo afbeeldingen

top zwart / rood.

Ko shamo te koop


Let wel: Alle dieren die hier staan vermeld, kunnen alleen opgehaald worden. Ze kunnen niet geleverd worden door de verkoper of door Omlet. Als je een dier hebt gekocht, dan krijg je een e-mail met de contactgegevens van de verkoper.
Verkoop hier
Het is gratis
Sorry, er wordt momenteel geen Ko shamo te koop aangeboden

Recente beoordelingen voor Ko shamo


There are not yet any reviews for this breed. Click here to write one.