Cochinkriel

Breed Rating (2 Beoordelingen)

Uiterlijk
Karakter
Weerstand
Ei
Tuin

Geschiedenis

Het verhaal gaat dat de eerste cochinkriel omstreeks 1860 uit een privé collectie van de keizer van China werd gestolen. Een ander verhaal luidt dat ze tussen 1830 en 1840 uit China zijn ingevoerd en aan Koningin Victoria werden aangeboden. Die geïmporteerde vogels werden toen gekruist met andere rassen en staan nu bekend als de cochinkriel.

Gedrag

De couchinkriel is een heel zachtaardige vogel. De hennen leggen goed (kleine eieren) maar worden gauw broeds en dat maakt ze uitstekende moeders. Het zijn prima huisdieren voor kinderen, omdat ze zo tam zijn. Ze voelen zich heel gauw op hun plaats en hebben weinig ruimte nodig. Cochins kunnen er erg bleek uitzien en tekenen van bloedarmoede vertonen als ze niet op gras hun voedsel mogen zoeken. Ze zullen niet echt rondkrabben in bloembedden, dus zijn het goede vogels om in een stadstuin te houden. Over het algemeen zijn het stevige vogels, die een lang leven hebben en dol zijn op gezelschap.

Variëteiten

In Groot-Brittannië is de cochin een erg gewild ras, verkrijgbaar in een hele reeks kleuren: lavendel, blauw, zilver patrijs, rood patrijs, blauw porselein, Columbia, koekoek, porselein, eenkleurig bruin, zwart, wit en tarwe. Met al die veren zien ze er groter uit dan ze echt zijn. In alle kleuren hebben ze korte poten en bevederde poten en tenen.

Status

gangbaar

Verwante producten

Uw foto's

Cochinkriel te koop

Let wel: Alle dieren die hier worden aangeboden moeten bij de verkoper zelf worden opgehaald. Ze kunnen niet worden geleverd door de verkoper of door Omlet. De verkoper zal u zijn of haar contactgegevens sturen om betaling en collectie te regelen.

Bied uw dieren aan

Het is gratis


Sorry, er wordt momenteel geen Cochinkriel te koop aangeboden

Recente beoordelingen voor Cochinkriel (2 van 2)

3 Sterren:
0
2 Sterren:
0
1 Ster:
0

Gezellige gezinsleden -

Cochinkrielen zijn mooie ronde pluizebollen, krulveer oogt alsof ie zo uit de droger komt. Weerstand kan ik nog weinig over zeggen omdat we ze nu ca. 6 maanden hebben en als kuikentje kregen. De onze zijn zeer tam en volgen je door de hele tuin, wandelen ook kalm de keuken in (en uit als je ze weg bonjourt :-). Wij hebben een haan en 3 hennen, haan doet wat ie kan om ze aan het leggen te krijgen maar we hebben tot heden geen ei gezien (ze zijn nu, begin september 23,5 week). De haan stuurt/lokt ze regelmatig naar leegplekken en gaat dan zelf zitten kirren alsof hij aan t leggen is. We wachten af! Onze kippen hebben een (achteraf bezien) vrij klein hok, maar ze lopen de hele dag door de tuin. Ze veroorzaken vrij weinig schade maar rode rozenknoppen en hosta’s staan helaas op het menu hier. Afgezien daarvan gedragen ze zich heel gezellig, komen mee aan tafel en na ze puberperiode van de haan (tussen 14-20 weken lijkt het kraaien nu echt beperkt tot de vroege ochtend, tussen half 8 en half 9. Dan zitten ze nog in hun verduisterde en geluidsgeïsoleerde nachthok dus daar heeft de omgeving amper last van. Overdag kraait hij soms bij onraad of nieuwe geluiden (schilder bij de buren, Bezoek bij andere buren, video’s/geluiden uit een computer. Al met al; de kinderen zijn er dol op en ze zijn een heel gezellige aanvulling op ons gezin!!


Makkelijk te houden, nieuwsgierig en rustig ras. Prima tuinkip -

Cochinkriel is een ''schattige pluizenbol'', wat strakke veertekening naar mijn mening minder ten goede komt. Ze hebben een rustig en vriendelijk karakter, zijn nieuwsgierig en kunnen makkelijk getraind worden (clickertraining). Prima kip voor kinderen. Hanen kraaien weinig en niet hard. Redelijk bestand tegen plagen en ziekten, maar wordt makkelijker wat dik, kan last krijgen van vuil ivm veren aan de poten en krulveer is wat mij betreft uit oogpunt van hygiëne ''not done''. De eierproductie is matig, dit ras wordt snel en vaker broeds. Met een haan erbij is de leg beter, maar dat kan in een stadstuin een probleem zijn (of als zodanig worden gezien door buren). Cochinkriel vliegt nauwelijks en is dus een prima tuinkip. Het idee dat pootbevedering zou zorgen dat ze niet graven kan naar het rijk der fabelen. Ook deze kip graaft op zoek naar eten, maar houdt het echte graven meest bij voorkeurplekken waar ze een zandbad neemt.