Door grote vraag is er momenteel een wachttijd. Bezoek voor meer informatie de pagina Verzending & bezorging.

Dorking

Zilvergrijs vrouwtje Zilvergrijs mannetje

Dorking Geschiedenis

De dorking is een kippenras waarvan wordt aangenomen dat het stamt uit het Italië van het Romeinse Keizerrijk onder het regime van Julius Caesar. Daar werd gedacht dat het het zuiverste ras was, omdat het vijf klauwen had. Het kwam naar Groot-Brittannië, waar veel van zijn ontwikkeling plaatsvond. Het verscheen op de allereerste Britse Vogeltentoonstelling in 1845. Het was altijd zeer geliefd om zijn witte vlees en zijn uitstekende voedselkwaliteit.

Dorking Gedrag

De dorking is een sterke vogel, die van nature rustig is. Het zijn grote, voedselzoekende vogels, die veel ruimte nodig hebben omdat ze heel actief zijn. Ze kunnen stuntelig worden als ze niet genoeg ruimte krijgen. Ze worden zowel voor hun eieren als hun vlees gehouden en doen het goed op shows. Ze leggen meestal eieren in het eerste deel van het jaar. De eieren hebben een goede afmeting en zijn wit. De Dorking kan twee jaar nodig hebben om volwassen te worden en leeft gemiddeld zeven jaar. Ze zijn makkelijk te houden, want ze zijn erg tam. Om hun gewicht en afmeting goed op peil te houden hebben ze voer van goede kwaliteit nodig. Ze hebben de neiging broeds te worden.

Dorking Variëteiten

Er zijn vijf standaardkleuren voor de dorking: zilvergrijs, donker, rood, koekoek en wit. De zilvergrijze kleur zie je het meest. Zilvergrijze hennen hebben een zachte nuance zilvergrijs, met donkerder grijze dunne streepjes. De donkere is een donkere versie van de zilvergrijze, maar heeft een zwarte halve maan op de zalmkleurige borst en rug. De koekoek heeft pluizige strepen grijs en donkergrijs over iedere veer. Bij alle kleuren horen rode ogen, kammen, halskwabben en oorlellen en witte poten en voeten.

Dorking Status

gangbaar

Gerelateerde producten

Dorking afbeeldingen

Dorking te koop

Let wel: Alle dieren die hier worden aangeboden moeten bij de verkoper zelf worden opgehaald. Ze kunnen niet worden geleverd door de verkoper of door Omlet. De verkoper zal u zijn of haar contactgegevens sturen om betaling en collectie te regelen.

Verkoop hier

Het is gratis


Sorry, er wordt momenteel geen Dorking te koop aangeboden

Recente beoordelingen voor Dorking

There are not yet any reviews for this breed. Click here to write one.