Door grote vraag is er momenteel een wachttijd. Bezoek voor meer informatie de pagina Verzending & bezorging.

Rhodebar

Rhodebar Geschiedenis


De rhodebar is weer een vanzelf te seksen soort, wat inhoudt dat het geslacht van de kuikens is af te leiden van de kleur van hun veren. Ze zijn ontwikkeld in Groot-Brittannië en hebben een groot, diep en breed lichaam met een platte rug. De borst is vol en diep en hun vleugels worden omhooggeslagen gedragen. Hun staart is klein en er zitten sikkels van gemiddelde grootte op. Ze hebben een goedbevederde nek en een sterke kop. Ze hebben een korte, gebogen snavel en een enkele, goed ingesneden, rechtopstaande kam. De voorkant van hun kop is glad en ze hebben geronde wanglellen. Hun poten en voeten zijn heldergeel, veerloos en sterk. Ze hebben vier tenen. De mannetjes wegen ongeveer ruim 3½ kilo en de vrouwtjes ruim 2½ kilo.

Rhodebar Gedrag


Bij het mannetje zijn de nekveren prachtig roodactig geel, gestreept met zwart en grijs-wit gestreepte middelpunten. De rug, zadel en zadelveren zijn ook diep roodachtig goud en grijs-wit, maar met naar de punten toe smallere zwarte strepen. De buik is zacht crèmeachtig eenkleurig bruin en de borst rood-goud, licht roomkleurig en zwart gestreept. De staart heeft zwarte en wittte strepen De snavel kan rood of geel zijn en de ogen rood of oranje. De voorkant van hun kop is rood. Ze hebben een helderrode kam en wanglellen. Hun poten en voeten zijn helder geel. De nekveren van het vrouwtje zijn eenkleurig roodbruin met smalle strepen in roodbruin, goud, zwart en wit. Meestal is de kleur eenkleurig donker roodbruin met bruine en roodbruine strepen. Het vrouwtje heeft dezelfde kleuren in haar poten, voeten en gezicht als het mannetje; haar buik is naar rood neigend eenkleurig roodbruin.

Rhodebar Status


gangbaar

Rhodebar afbeeldingen

Rhodebar Rooster
Rhodebar hen

Rhodebar te koop


Let wel: Alle dieren die hier staan vermeld, kunnen alleen opgehaald worden. Ze kunnen niet geleverd worden door de verkoper of door Omlet. Als je een dier hebt gekocht, dan krijg je een e-mail met de contactgegevens van de verkoper.
Verkoop hier
Het is gratis
Sorry, er wordt momenteel geen Rhodebar te koop aangeboden

Recente beoordelingen voor Rhodebar


There are not yet any reviews for this breed. Click here to write one.