Een bericht om u te laten weten dat Omlet open is! Klik hier voor meer informatie.

Lakenvelder

Breed Rating (2 Beoordelingen)

Uiterlijk
Karakter
Weerstand
Ei
Tuin

Geschiedenis

Er wordt aangenomen dat Lakenvelders zijn ontstaan in de omstreken van Westfalen in Duitsland, en dat al in 1830. De naam is echter Nederlands en betekent waarschijnlijk "een schaduw op een wit laken", wat slaat op hun opvallende zwarte en witte verendek. Er zijn ook een krielversie en een blauwe variëteit, die in Nederland is ontwikkeld en in het Verenigd Koninkrijk is ingevoerd. Ze hebben een middelgrote enkele kam, witte, amandelvormige oorlellen en oranje-rode ogen. Hun poten zijn leiblauw en veerloos en ze hebben vier tenen. Het is een lichtgebouwd ras met een slank lichaam en een hoog gedragen staart. Het zijn erg bruikbare vogels met een wit vel en een bijzonder gevulde borst. In de Verenigde Staten worden ze zelden gezien, maar ze trekken wel altijd belangstelling.

Gedrag

Lakenvelders zijn betrekkelijk kleine vogels, die goed leggen. De eieren zijn meestal wit en soms gekleurd. De hennen blijven niet goed op eieren zitten en zijn nogal wispelturig en wild. Ze moeten dus goed binnen worden gehouden achter een geschikte omheining, want ze kunnen wel 2½ meter vliegen. De kuikens groeien hard en worden snel volwassen, maar krijgen hun karakteristieke tekening pas na de derde rui. Het zijn vrijmoedige, robuuste vogels die contact met mensen meestal vermijden. Ze kunnen in een beperkte ruimte worden gehouden, maar hebben veel liever de vrijheid om zelf te scharrelen. De hanen wegen 2¼ tot 2½ kilo en de hennen 1½ tot 2 kilo.

Variëteiten

De Lakenvelder wordt het meest gezien in de klassieke zwart met witte vorm, maar er is ook een blauwe variëteit.

Status

gangbaar

Gerelateerde producten

Uw foto's

Lakenvelder te koop

Let wel: Alle dieren die hier worden aangeboden moeten bij de verkoper zelf worden opgehaald. Ze kunnen niet worden geleverd door de verkoper of door Omlet. De verkoper zal u zijn of haar contactgegevens sturen om betaling en collectie te regelen.

Bied uw dieren aan

Het is gratis


Sorry, er wordt momenteel geen Lakenvelder te koop aangeboden

Recente beoordelingen voor Lakenvelder (2 van 2)

5 Sterren:
2
4 Sterren:
0
3 Sterren:
0
2 Sterren:
0
1 Ster:
0

een geweldige kip en zeer mooie -

10


-