Door grote vraag is er momenteel een wachttijd. Bezoek voor meer informatie de pagina Verzending & bezorging.

Lakenvelder

Lakenvelder vrouwtje Lakenvelder man

Breed Rating (2 Reviews)

Uiterlijk
Karakter
Weerstand
Ei
Tuin

Lakenvelder Geschiedenis


Er wordt aangenomen dat lakenvelders zijn ontstaan in de omstreken van Westfalen in Duitsland, en dat al in 1830. De naam is echter Nederlands en verwijst naar hun opvallende zwarte en witte verendek. Er zijn ook een krielversie en een blauwe variëteit, die in Nederland is ontwikkeld en in het Verenigd Koninkrijk is ingevoerd. Ze hebben een middelgrote enkele kam, witte, amandelvormige oorlellen en oranje-rode ogen. Hun poten zijn leiblauw en veerloos en ze hebben vier tenen. Het is een lichtgebouwd ras met een slank lichaam en een hoog gedragen staart. Het zijn erg bruikbare vogels met een wit vel en een bijzonder gevulde borst. In de Verenigde Staten worden ze zelden gezien, maar ze trekken wel altijd belangstelling.

Lakenvelder Gedrag


Lakenvelders zijn betrekkelijk kleine vogels, die goed leggen. De eieren zijn meestal wit en soms gekleurd. De hennen blijven niet goed op eieren zitten en zijn nogal wispelturig en wild. Ze moeten dus goed binnen worden gehouden achter een geschikte omheining, want ze kunnen wel 2½ meter vliegen. De kuikens groeien hard en worden snel volwassen, maar krijgen hun karakteristieke tekening pas na de derde rui. Het zijn vrijmoedige, robuuste vogels die contact met mensen meestal vermijden. Ze kunnen in een beperkte ruimte worden gehouden, maar hebben veel liever de vrijheid om zelf te scharrelen. De hanen wegen 2¼ tot 2½ kilo en de hennen 1½ tot 2 kilo.

Lakenvelder Variëteiten


De lakenvelder wordt het meest gezien in de klassieke zwart met witte vorm, maar er is ook een blauwe variëteit.

Lakenvelder Status


gangbaar

Lakenvelder afbeeldingen

Week oude Lakenvelder Chicks
Meneer mevrouw.
Dorothy en Blanche
Familie van Lakenvelders
Lakenvelder haan
Lakenvelder Hen
lakenvelder trio

Lakenvelder te koop


Let wel: Alle dieren die hier staan vermeld, kunnen alleen opgehaald worden. Ze kunnen niet geleverd worden door de verkoper of door Omlet. Als je een dier hebt gekocht, dan krijg je een e-mail met de contactgegevens van de verkoper.
Verkoop hier
Het is gratis
Sorry, er wordt momenteel geen Lakenvelder te koop aangeboden

Recente beoordelingen voor Lakenvelder (2 of 2)


4 Sterren:

0

3 Sterren:

0

2 Sterren:

0

1 Ster:

0

lakenvelder - Richard,

Helaas zie ik foto's van lakenvelders die niet kloppen. Geheel zwart dan geheel wit en dan geheel zwart. Zo hoort een leakenvelder ras te zijn. Niet door gefokt laten we zeggen.


een geweldige kip en zeer mooie - Van,

10