Door grote vraag is er momenteel een wachttijd. Bezoek voor meer informatie de pagina Verzending & bezorging.

Wybar

Wybar kip in een hok Wybar kip rustend in hok

Wybar Geschiedenis


De wybar werd in de jaren 1950 ontwikkeld door de heer A. Foden uit Hadleigh, Essex (Verenigd Koninkrijk). Het ras werd gefokt als tentoonstellingsvogel en voor zijn vlees en eieren. De wybar is een kruising tussen een barred Plymouth Rock met een zilver gezoomde wyandotte, om zo een ras te krijgen dat vroegtijdig aan de hand van de kleur van de kuikens kon worden gesekst. Later werden ze gekruist met de Sussex om hun eierproductie te verhogen. Nadien is een krielversie van de wybar ontwikkeld dat tegenwoordig vrij populair is.

Wybar Gedrag


De wybar is een robuust ras met zachte veren dat goed gedijt in een kouder klimaat. Het wordt geklasseerd als een zwaar ras. Ze scharrelen het liefste vrij rond en krabben en graven graag in de aarde, op zoek naar insecten. Ze zullen elke slak vinden en zijn daarom een goede hulp voor in de groentetuin. Het is een rustig ras met een aangename dociele aard dat goed in een gemengde toom kan worden gehouden. Door hun gemoedelijke karakter zullen ze zelden voor problemen zorgen. Wybars kunnen goed in gevangenschap worden gehouden zo lang ze maar voldoende ruimte hebben. Ze zijn vriendelijk naar hun verzorgers en kunnen makkelijk tam worden gemaakt. De krielversie van dit ras is heel geschikt voor kinderen omdat ze kleiner zijn en even vriendelijk. Hennen leggen jaarlijks rond de 200 eieren en zijn goede moeders. Hun omvang zorgt ervoor dat wybars niet goed kunnen vliegen. Een hoge omheining is dan ook niet noodzakelijk.

Ook van hanen wordt gezegd dat het vriendelijke dieren zijn. Hun gekraai is zachter dan van andere rassen. Hanen wegen tussen de 3,1 - 4,2 kg, hebben tussen de 2,5 - 3,2 kg.

Wybar Variëteiten


Zilver en goud (goud komt weinig voor).

Wybar Status


Zeldzaam

Wybar afbeeldingen

Silver Bantam Wybar vrouw bij Chartley Chucks

Wybar te koop


Let wel: Alle dieren die hier staan vermeld, kunnen alleen opgehaald worden. Ze kunnen niet geleverd worden door de verkoper of door Omlet. Als je een dier hebt gekocht, dan krijg je een e-mail met de contactgegevens van de verkoper.
Verkoop hier
Het is gratis
Sorry, er wordt momenteel geen Wybar te koop aangeboden

Recente beoordelingen voor Wybar


There are not yet any reviews for this breed. Click here to write one.