Door grote vraag is er momenteel een wachttijd. Bezoek voor meer informatie de pagina Verzending & bezorging.

Citroenschuimtaart - Skiën op taart

Kunt u dit weekend niet naar de besneeuwde hellingen? Bak dan een citroenschuimtaart! Zo creëert u eigen mini-sneeuwbergje – ook een avontuur - gebaseerd op de Dolomieten, de Rocky Mountains of zelfs de machtige Himalaya.

Net als bij het skiën kost het wat oefening om het helemaal goed te doen, maar als dat gelukt is staan uw vrienden verbaasd over het gemak waarmee u door uw sneeuwberg snijdt. Dien op met een grote schep vanille-ijs.


Lyse Lemieux's eggciting Lemon Meringue Pie looks delicious
De citroenschuimtaart van Lyse Lemieux ziet er overheerlijk uit

Benodigdheden
een pieblik van 20cm
een elektrische klopper
weegschaal
een op 200 graden Celsius voorverwarmde oven (gas 5)

Ingrediënten
Schil en sap van twee niet met was behandelde citroenen.
3 eidooiers van uw eigen kippen
3 eetlepels fijne bloem
275ml water
50g poedersuiker
40g gesmolten boter
een pak kruimeldeeg
voor de schuimtaart:
het wit van de 3 eieren
120g poedersuiker

Methode
Rol het deeg uit tot een dikte van 3 mm en druk het aan in het blik, prik er met een vork overal gaatjes in en laat het een flink stuk (4 cm) overhangen, want het krimpt in de oven. Bak dit 15 minuten, haal het eruit en draai de oven lager op 150 graden (gas 2).

Om de vulling te maken doe je genoeg water bij de bloem en de suiker om een soepel deeg te maken. Verhit de rest van het water met de citroenschil. Laat dit een minuutje doorkoken en giet het dan op het deeg. Doe het mengsel terug in de pan en blijf bij lage temperatuur voortdurend roeren, Plotseling wordt het dan vrij taai; laat het zo nog een minuut sudderen. Klop er nu de eidooiers door, daarna het citroensap en tenslotte de boter. Giet dit heerlijke citroenmengsel in de gebakken taartbodem.

Neem nu een grote kom en zorg ervoor dat de kom en de klopper volkomen droog en vetvrij zijn. Klop de eiwitten ongeveer een minuut op hoge snelheid. Als ze klaar zijn moet u de kom ondersteboven kunnen houden zonder dat ze eruit lopen. Als het eiwit in de kom blijf zitten klop dan door en voegt de poedersuiker toe, met een kwart ervan tegelijk. Als de suiker helemaal is opgenomen gebruikt u een grote metalen lepel om uw berglandschap te stileren. Er mag niets van het citroenmengsel te zien zijn.

Laat ongeveer 35 minuten in de oven bakken tot de bovenkant lichtbruin is. Het is het beste om de taart een uur af te laten koelen voordat u hem opdient. Dan is de citroenvulling goed gestold.

Reacties:

Er zijn nog geen reacties