Door grote vraag is er momenteel een wachttijd. Bezoek voor meer informatie de pagina Verzending & bezorging.

De Omlet-omelet

Misschien verwacht u dat ons Omlet recept vol sjieke ingrediënten en ingewikkelde technieken zit. Maar nee: we houden het liever bij een paar welgekozen smaken. U zult zien dat de methode heel eenvoudig is.

U zult eieren op moeten sparen, want voor een flinke eenpersoonsomelet heeft u 3 à 4 eieren nodig.


Ingrediënten

  • Mosterd
  • Dragon
  • Boter
  • Zeezout
  • Verse zwarte peper

Methode

  1. Breek de eieren in een kom. Begin ze met een vork te roeren en houd daarmee op zodra het wit en de dooiers goed vermengd zijn. Klop het mengsel vooral niet op! Breng op smaak met zout en peper.

  2. Roer er vervolgen twee eetlepels dragon en twee eetlepels mosterdgroen door. Mosterd is een stevige plant die een beetje op tuinkers lijkt. U kunt dit zelf kweken op de vensterbank; kijk maar bij ‘Pret met eieren’ in het onderdeel Eieren om te zien hoe u dat moet doen. Dragon is een interessant kruid met een anijssmaak, dat heel goed past bij eieren. Laat het geheel een paar minuten staan terwijl u een groene salade klaarmaakt, snijd het brood en verwarm de borden. De smaak van de kruiden trekken goed in het eiermengsel.

  3. Tijd voor het betere werk! Verwarm een kleine ronde koekenpan op middelhoog vuur en doe er een flinke klont boter in, laat de boter bruisen en giet het mengsel erin voordat de boter bruin wordt. Gebruik een houten lepel om geultjes te maken waar het nog nog vloeibare mengsel in kan lopen. Als de omelet voor tweederde klaar verhoog dan de temperatuur om de bodem bruin te krijgen. Houd goed in de gaten, want de omelet moet van boven nog ‘baveuse’ (nog een beetje rauw aan de bovenkant) wanneer u het serveert. Dien de omelet meteen op met de salade, brood en een glas champagne. Op het goede leven!


Reacties:

Er zijn nog geen reacties