Door grote vraag is er momenteel een wachttijd. Bezoek voor meer informatie de pagina Verzending & bezorging.

Op zijn Pavarotti’s

Dit is niet de makkelijkste manier om een ei te bereiden en al heeft u de eerste keer misschien geluk gehad, u zult moeten blijven oefenen tot u het in de vingers hebt. Maar het sneeuwwitte wit van een gepocheerd ei en de diepgele dooier zijn de ultieme schoonheid van het ei van de eigen kip. Als u ook nog wat spinazie kunt oogsten is het nog beter, want die twee vormen de perfecte combinatie.


Methode

  1. Breng een ondiepe pan water aan de kook voor de spinazie.

  2. Vul een tweede pan, diep genoeg om het ei te bedekken, met water en voeg een lepen azijn toe (hierdoor stolt het eiwit eerder, waardoor het ei een betere vorm krijgt).

  3. Breng dit aan de kook en draai dan de temperatuur omlaag zodat het water niet meer borrelt. Maak een draaikolk in het water door een lepel langs de rand te draaien. Breek het ei en laat de inhoud in het midden van de draaikolk terechtkomen, waar onmiddellijk een keurig zakje wordt gevormd.

  4. Doe het brood in het broodrooster en doe de spinazie in een stoomkoker (een vergiet of zeef doet het net zo goed) boven de pan kokend water..

  5. Als de toast eruit springt smeer hem dan meteen in met een teentje knoflook en besprenkelt hem ruimschoots met olijfolie. De warmte van het brood zal de geur te verspreiden, dus leg de spinazie er vlug op.

  6. Neem het gepocheerde ei met een lepel met sleuven uit het water en laat het water er even aflopen. Nu kunt u het ei boven op de spinazie leggen om het dan te bedekken met reepjes parmezaanse kaas (parmesano regiano).

Dit was het favoriete recept voor gepocheerde eieren van Pavarotti, en zoals we weten hield hij van lekker eten!Reacties:

Er zijn nog geen reacties