Door grote vraag is er momenteel een wachttijd. Bezoek voor meer informatie de pagina Verzending & bezorging.

Uw kippen tentoonstellen

U heeft misschien als eens gehoord van honden- en kattenshows maar nog niet eerder van kippenshows. Het tentoonstellen van uw kippen kan een leuke hobby zijn waaraan het hele gezin kan deelnemen. Wanneer u raskippen heeft en het leuk vindt om kippen te kweken dan kunt u mee gaan doen aan pluimveetentoonstellingen. U zult versteld staan hoe populair deze hobby is.


A close up of a beautiful purebred Sussex hen
Een close up van een prachtige raszuivere Sussex hen

Wanneer u erover nadenkt om deel te gaan nemen aan kippenshows zult u eerst onderzoek moeten doen. Dit kunt u het beste doen door naar tentoonstellingen toe te gaan en te spreken met mensen die ervaring hebben met het fokken en showen van kippen. Netwerken en uw enthousiasme tonen is de beste manier om van start te gaan omdat het wellicht resulteert in directe hulp van ervaren fokkers.

De eerste beslissing die u moet nemen is welk ras u wilt fokken en tentoonstellen. Er zijn zo'n honders rassen waaruit u kunt kiezen. U kunt hier alles lezen over deze rassen. Shows bezoeken en spreken met mensen aldaar kan u helpen bij het maken van uw keuze. Tijdens kippententoonstellingen worden kippen beoordeeld aan de hand van de rasstandaard. Dit hoeft niet per se de mooiste vogel te zijn. Een kip waarvan u denkt dat het de mooiste kip is wint daarom niet altijd de eerste prijs.Reacties:

Er zijn nog geen reacties