Door grote vraag is er momenteel een wachttijd. Bezoek voor meer informatie de pagina Verzending & bezorging.

Uw kippen voorbereiden voor een show

Voorbereidingen voor het tentoonstellen van uw kippen beginnen maanden op voorhand. Uw kippen moeten in topvorm zijn tijdens de show. Ze moeten een gezond gewicht hebben, gezonde veren hebben en vrij zijn van parasieten en infecties. Om er zeker van te zijn dat uw showkippen hieraan voldoen is een gezond dieet van belang. De leefomstandigheden moeten zo te zijn dat de kans op infecties minimaal is en bijdragen aan de best mogelijke gezondheid.


Two fantastic looking purebred chickens for showing
Twee prachtige, raszuivere showkippen

Uw kippen moeten natuurlijk in een goede fysieke gezondheid verkeren maar ze moeten ook worden getraind om te worden tentoongesteld. Een show kan stress veroorzaken bij vogels die hier niet aan gewend zijn. Lees verder om te weten te komen hoe u een kip kunt trainen voor shows.


Training

Een tentoonstelling kan voor een kip die hier niet aan gewend is stress veroorzaken. Tijdens een show zitten de dieren in een kleine kooi en lopen er veel mensen rond om de dieren te bewonderen. Wanneer ze worden beoordeeld worden ze uit hun kooi gehaald en vastgehouden. Hieraan moet u uw kip laten wennen voordat u ze laat deelnemen aan shows, zodat ze dan kalm en op hun gemak zijn. De jury zal een nerveuze kip niet sparen. Het dier kan zelfs gediskwalificeerd worden wanneer het te onrustig is.

Om uw kippen te trainen voor tentoonstellingen zult u ze elke dag in handen moeten nemen om de dieren hieraan te laten wennen. Zorg ervoor dat uw kippen eraan gewend raken dat hun vleugels worden uitgestrekt en dat ze met een hand onder hun lichaam worden opgetild. Houd uw kip een week voor de show in een klein (konijnen)hok om het dier te laten wennen aan een kleine omgeving. Zet het hok indien mogelijk op een plaat waar regelmatig mensen langslopen. Dit zorgt ervoor dat uw kip gewend raakt aan drukte zoals tijdens een show.


Wassen

Uw kippen zullen gebadderd en verzorgd moeten worden voordat ze klaar zijn voor de show. Was uw kip 3-4 dagen voor de tentoonstelling. De natuurlijke oliën op de veren geven uw vogel namelijk hun natuurlijke glans. Klik hier om te lezen hoe u uw kippen kunt wassen. Nota bene: sommige rassen moeten op een bepaalde manier worden gewassen en het is daarom van belang dit voor uw ras uit te zoeken.


A close up of a well washed and trained purebred chicken
Een close up van een gewassen en getrainde raszuivere kip

Nagels en snavel

Knip de nagels en snavel van uw kip regelmatig voordat de kip deelneemt aan een show.

Reacties

Er zijn nog geen reacties