Door grote vraag is er momenteel een wachttijd. Bezoek voor meer informatie de pagina Verzending & bezorging.

Het is zomer en het leven is goed

Zowel de tuin als de kippen hebben dorst in deze tijd van het jaar, dus zorg ervoor dat ze altijd genoeg water hebben. Laat u uw kippen in de tuin scharrelen, dan pikken ze lastige gasten als slakken en vliegen op. Maar kippen zijn ook dol op sappige jonge scheuten, dus die zult u misschien willen beschermen.


Stephanie Croft's chickens enjoy their Eglu Cube and Run in the summer garden
De kippen van Stephanie Croft genieten van hun Eglu Cube met ren in de zomertuin

Kippen hebben schaduw nodig

Zorg ervoor dat uw kippen een plekje met schaduw hebben. Dit zullen ze zelf misschien vinden in een bosje of onder een overhangende boom. Maar als uw kippen in hun ren zitten hebben ze meer nodig. Met de dekzeilen van Omlet kunt u een deel van de ren afschermen zodat uw kippen beschermd zijn tegen de zon. Een voordeel van de Eglu Go Up is dat er uw kippen altijd een schaduwplek onder hun hok hebben.


An Eglu Classic and run with a shade cover to protect the chickens from the sun
Een Eglu Classic met ren en een dekzeil om de kippen tegen de zon te beschermen

Kippen zijn dol op een stofbad

Kippen nemen tijdens het warme weer graag een stofbad. Wanneer u liever niet heeft dat ze uw bloemperken overhoop halen kunt u uw kippen een eigen plek in de tuin geven. Vul dit met zand, aarde en wat pluimveeluis poeder. Zorg ervoor dat u het afdekt wanneer uw kippen er geen gebruik van maken omdat de regen het anders zal veranderen in een modderbad.


Haal uw picknicktafel tevoorschijn

De zomer is de beste periode van het jaar om tijd met uw kippen door te brengen. Waarom belt u uw vrienden niet op om u en uw kippen gezelschap te komen houden. Maak er een gezellig dagje van terwijl uw kippen tevreden rondscharrelen in de tuin.


Broedse hennen

Uw kippen worden misschien broeds in deze tijd van het jaar. Om dit te voorkomen dient u regelmatig hun eieren te verzamelen. Eens per dag is voldoende maar als u de eieren langer laat liggen kunnen uw kippen de neiging hebben om te gaan broeden.

Bekijk hoe de Eglu Cube een ijsje in de zomer koel houdt!


Reacties:

Er zijn nog geen reacties