Door grote vraag is er momenteel een wachttijd. Bezoek voor meer informatie de pagina Verzending & bezorging.

Wat u niet ziet in de supermarkt

Normaal gezien legt een kip iedere keer een ei van dezelfde grootte. Dit verandert alleen wanneer de kip ouder wordt. De vorm wordt bepaald door een aantal factoren, van de hoeveelheid wit tot de interne spieren van de kip.

Soms zijn er echter duistere machten aan het werk en legt de kip eieren die zo onwaarschijnlijk van vorm zijn dat zelfs Omlet u niet kan zeggen waar ze vandaan komen. Niet iedereen durft u die eieren te laten zien. Wij wel hoor, en al zijn ze anders, ze zijn net zo goed. Het is met eieren net als met Mozart – krankzinngheid grenst aan genialiteit.

Als u in de gaten houdt welke kip er een ei legt en goed naar de vorm kijkt, dan zult u langzaam maar zeker kunnen herkennen welke kip welk ei heeft gelegd.


Nikkesha Heath's collection of wonderful and different delicious eggs
De prachtige verzameling heerlijke kippeneieren van Nikkesha Heath

Vreemd van binnen...

Bloedvlekjes:Dit is een ei met een klein beetje bloed erin. Ze zien er misschien wat angstwekkend uit maar ze zijn nog steeds eetbaar! De bloedvlekjes worden veroorzaakt doordat er een bloedvaatje in het ovarium is gesprongen, misschien omdat de kip geschrokken is.

Waterig eiwit: Soms zult u bij het bakken een ei tegenkomen waarvan het eiwit watiger is dan dat u gewend bent. Dit neemt toe wanneer de kip ouder wordt maar kan ook worden veroorzaakt door erg warm weer. Dus zorg er bij warm weer voor dat u de eieren van uw kippen regelmatig verzamelt!Verwante producten

Klantenfoto's

Reacties Leave a comment

Er zijn nog geen reacties