Door grote vraag is er momenteel een wachttijd. Bezoek voor meer informatie de pagina Verzending & bezorging.

Parkieten vervoeren in een auto

Zet de doos of transportbox waarin u uw parkieten vervoert op een plek in de auto waar deze niet kan vallen of glijden. Als u een bijrijder heeft is de schoot van deze persoon de ideale plek. Bent u alleen, dan kunt u de doos op de grond voor de passagiersstoel zetten. Als de doos groter is dan de kleine wegwerp transportdoosjes van de dierenwinkel of kweker, dan kunt u hem op de stoel vastzetten met de gordel.

Zet de transportbox nooit in de kofferbak van de auto. Hier zal de doos niet alleen rond glijden maar er bestaat ook het risico dat er hier uitlaatgassen opbouwen waaraan de vogels kunnen overlijden. Zet de doos ook niet op het dashboard. Als de doos veilig in het handschoenenkastje kan worden geklemd, dan is dit ook een goede optie.

Een parkiet naar de dierenarts vervoeren

Het kan een goed idee zijn om een speciaal transportkooitje te kopen. Zo kan de dierenarts de vogel zien en onderzoeken voordat hij/zij het dier uit de kooi haalt. Zorg ervoor dat de spijlen van het kooitje dicht genoeg bij elkaar staan om te voorkomen dat de vogel tijdens de reis kan ontsnappen.


A budgie carrier cage
Een transportkooi voor parkieten

Een transportkooi is alleen geschikt als u parkiet handtam is. Een vereiste is een zitstok, zodat de vogel zich veilig voelt. Zet de kooi vast met een gordel om de voorkomen dat hij gaat schuiven. Dek de kooi af om te voorkomen dat uw parkiet in paniek raakt. Een autorit is stressvol voor de parkiet, dus zorg ervoor dat u de stress tot een minimum beperkt.

Als u uw vogels in een grote volière houdt kan het heel lastig zijn om de vogels met een net te vangen. Dit vereist ervaring, en het is daarom ook beter om te vragen of de plaatselijke dierenarts bij u thuis langs kan komen.

Reacties

Er zijn nog geen reacties