Door grote vraag is er momenteel een wachttijd. Bezoek voor meer informatie de pagina Verzending & bezorging.

De populairste als huisdier gehouden vogel

Van alle vogels die als huisdier worden gehouden, is de parkiet het populairst. Mensen waren weg van deze vogel vanaf het moment dat de Australische grasparkiet in de jaren 1840 voor het eerst in de Europese vogelcollecties werd geïntroduceerd. Dit heeft de parkiet helemaal te danken aan zijn persoonlijkheid. Als zijn ze klein, parkieten hebben net zoveel karakter als een papegaai.

En belangrijk voor de eigenaren, parkieten zijn ook vrij makkelijk om te houden. Zolang er aan hun basisbehoeften wordt voldaan - voeren, wekelijks schoonmaken van de kooi, aandacht en voldoende mentale uitdaging - zullen parkiet verder voor zichzelf kunnen zorgen.

budgies are the world's most popular pet bird
Parkieten zijn wereldwijd de populairste vogels die als huisdier worden gehouden

Toch kunt u de zorg voor uw parkieten zo uitgebreid maken als u maar wilt. Veel liefhebbers van parkieten houden zich bezig met kweken, het grootbrengen van kuikens, parkietenshows en het houden van parkieten in een volière. Het houden van parkieten kan uitgroeien tot een echte hobby, waarbij u kennis zult maken met vele andere parkieten-liefhebbers, die zowel online als persoonlijk hun tips en expertise met u zullen willen delen.

Wilt u de hobby klein houden, dan kunt u uzelf - en uw vogel - leuke uitdagingen stellen. U kunt ze bijvoorbeeld leren praten, het enige wat u hiervoor nodig heeft is tijd en geduld.


Budgie feeding from hand
Het uit de hand voeren van een parkiet

Parkieten zijn niet veeleisend maar wel bijzonder intelligent. Dit is een zeldzame combinatie - vaak zult u één eigenschap moeten opgeven bij het kiezen van een huisdier. Door hun levendigheid en hun muzikale gekwetter (en zo nu en dan een krijs) zullen ze snel een centrale plaats innemen in uw huis. Met een beetje zorg en geduld zullen ze uit uw hand eten en uw schouder als hun favoriete zitstok gebruiken tijdens hun indoor avonturen buiten hun kooi.

Reacties:

Er zijn nog geen reacties